• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Piko - programowanie lokomotyw br 98

art99991

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,
na początek Wesołych Świąt dla Wszystkich. Mam problem, który był wcześniej opisywany, ale albo coś robię źle albo sprzęt jest uszkodzony.
Mam zestaw piko z lokomotywą - wszystko działało bez problemu, ostatnio dostałem w prezencie lokomotywę br 98 nr 50501, jak kładę ją na tory to słychać buczenie ale nie mogę nią sterować. Pytanie czy jest uszkodzona, czy też powinienem ją zaprogramować. Jeżeli tak to w jaki sposób. Do sterowania wykorzystuję DCC 1 Piko. z góry dziękuje za pomoc. Art

chemik333

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
A ona jest cyfrowa? Gdzieś w jakimś sklepie znalazłem, że ona nie ma gniazda cyfrowego. Spróbuj zasilić samą lokomotywę bezpośrednio z baterii jakiejś (przynajmniej 5V dla pewności) i zobacz, czy ruszą koła.

OP
OP
A

art99991

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam, przepraszam ale jestem laikiem w tym zakresie. Lokomotywę otrzymałem w prezencie. W jaki sposób mogę sprawdzić czy to jest cyfrowa czy analogowa? nr katalogowy br 98 50501

OP
OP
A

art99991

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
no to zima, dziękuje za info.
pytanie czy ją można jakoś dostosować do mojej makiety?
no i ostatnie pytanie w jaki sposób sprawdzacie czy ona jest cyfrowa czy analogowa? A

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
dziękuję. za info. w jaki sposób otworzyć taką lokomotywę aby zobaczyć czy jest ten dekoder?
Z tego co pamiętam to gdzieś w sieci krąży filmik o tej konkretnie lokomotywie ,autor filmiku ucyfrowił tą lokomotywę ,były zdjęcia w formie poradnika co i jak aby wstawić do niej dekoder (brak gniazda) zamontować oświetlenie (jego też brak) na koniec krótka jazda pokazowa.Nie mam linku do tego filmiku.