• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.801 15 0
Wczoraj zauważyłem (słusznie też zauważył kolega Remaj12), że na dachu brakuje mi jednego elementu.
2014-12-12_152335.jpg
Przy zakupie w sklepie stacjonarnym sugeruję dobrze obejrzeć wybrany egzemplarz.
Niestety mojego brakującego elementu nie było w pudełku.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
698 54 1
Pamiętaj o "nowym" wypuście Tilliga - pomarańczowa poczta:)
:)

No tak...
Poczta (przynajmniej w skali 1:87) przydała by mi się na pośpiecha z Katowic do Gdyni. Ale potrzebny by jeszcze był wagon bagażowy i barowy czerwony WARS, o którego Tillig się niestety do tej pory nie postarał(n)
[DOUBLEPOST=1418419291,1418418727][/DOUBLEPOST]Dzisiaj przyprowadziłem swoją EP07-187 do Katowic. Numer kolejny producenta PIKO 96361..........055.

Pochwalcie się, jakie numery fabryczne swoich siódemeczek posiadacie?

(numery są przyklejone na spodzie wózka oraz w instrukcji obsługi lokomotywy).

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
698 54 1
Czy w swoich Żurawickich siódemkach, zaobserwowaliście jakieś widoczne pod światło plamki lub przypolerowania ciemnozielonego pasa szczególnie w okolicach numeru serii wraz z numerem kolejnym oraz obok napisu PKP na boku lokomotywy?

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
698 54 1
Ja mam takie coś w swojej wybranej spośród kilku z podobnymi "walorami"... o_O
Do tego mały odprysk na ramce górnego reflektora nad kabina B.
O przybrudzeniu dolnej krawędzi pudła nie wiem czym (efekt po jak tasmie klejącej lub silikonie...) nie wspominam, bo udało się to prawie bezboleśnie, ale też bez szkód usunąć we własnym zakresie patyczkiem do uszu... Wyglądało to jak korozja w prawdziwym loku :)
reklamować jej raczej nie będę, a ramka widnieje w instrukcji jako część zamienna...

No i właśnie teraz jest problem, bo któryś z kolegów z forum stwierdził, że są przyklejone...(n)

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
698 54 1
Hmmm... Straszny rozrzut w numeracji, ciekawe z którego kartonu miałeś ;)
Ja też mam z Rybnika, ale z numerem 55, nie wiem z jakim numerem były pozostałe dwie, które miałem w rękach, bo przez opakowanie nie widać niestety numeru.
Moja jeszcze bez jazd próbnych, mam więc nadzieję że ze sterowaniem i właściwościami trakcyjnymi będzie wszystko OK.

Też odnoszę wrażenie, że Cargowska była wykonana na wyższym jednak poziomie, może dlatego, że miała bardziej jednolitą kolorystykę i mniej takich szczegółów jak np listwy. No ale odrapana ramka reflektora i jakieś plamy na zielonym pasie to... trochę nie przyzwoite... (n)
A co z kontrolą jakości? o_O

No i z ostatniej chwili: minimalnie lecący do środka prawy zderzak patrząc z góry na kabinę B...
[DOUBLEPOST=1418491126,1418490532][/DOUBLEPOST]Ale i tak jest piękna i jej nie oddam... :love:
Kupię sobie drugą O!
A tą sobie poprawię i zrobię EU07-004. ;)

Ciekawe kto ma z numerem 178...

Ostatnio edytowane:

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.025 33 0
Od dziś ja jestem posiadaczem swojej i u mnie wszystko oki. Naprawdę muszę przyznać że model w realu sprawia naprawdę fantastyczne wrażenie ;) Niezdecydowanym polecam bo naprawdę warto. Kolejna już zamówiona :)

moja EP07-187 to 485