• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

Grzeju

Aktywny użytkownik
Reakcje
22 0 0
Z tego co się dowiedziałem to listwy to kilka tamponów na sobie w różnych szerokościach. Daje to super efekt przestrzennej i zaokrąglonej listwy...i ten czerwony paseczek grubości kilku mikronów... pomysł genialny

P

ps

Gość
To była taka "duperela" (kawałek blachy), przykręcona do pudła, żeby nie obijać drabiną...
Nie tyle drabiną, co żeby koleś na nią włażący buciorami lakieru nie uszkodził.... :)
Z uwagi że tego "elementu" większość lokomotyw dziś nie ma to nie zostało to zrobione razem z formą tylko namalowane - efekt zadowalający.

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
274 3 1
《HardTech》Widzę, że Świat Modeli i Loko Model jeszcze przyjmują zamówienia. Wiedziałem, że się posypią zamówienia. Powiem tak. Zdjęcia z SK-Model nie oddają urody tego modelu. Ja miałem okazję obejrzeć, pomacać i pojeździć modelem przed sprzedażowym. Miałem jej nie kupować, ale jak ją zobaczyłem na żywo to nie mogłem się powstrzymać i zamówiłem.
Jak mawia mój kolega handlowiec: "coś pięknego i nie drogo".

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
274 3 1
《psob》 Spekulacji nawet komuna nie potrafiła wytępić. To jest jak zaraza, na którą nie ma lekarstwa. Jeżeli ktoś jest faktycznie zainteresowany zakupem to zacznie poszukiwania od sklepów internetowych.
Tak samo miałem z ryflakami Robo. Wagon z Iławy z IV epoki na allegro dochodził nawet do 380 zł, a ja dokładnie w tym samym czasie poszperałem i zamówiłem dla siebie po cenie katalogowej w sklepie modelarskim.
Nie można się poddawać spekulacjom...

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Pojawiła się wersja sound /w modelmanii/ http://www.modelmania.com.pl/product_info.php?products_id=80377
Dekoder + dwa głośniki --- już zamontowane w modelu. Cena 1070,00,- myślę, że nie jest zła, tym bardziej że już zamontowane (w tym światła manewrowe + dwa głośniki). Pamiętam, że dźwiękowe stonki CTL z manewrowymi sprzedawali (modelmania, Świat Modeli Rybnik) po ok. 1300zł.

Dwa głośniczki to musi ładnie "świstać".

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.004 531 30
Taki sam, jak instalowanie wycieraczek tylko w dwóch, a nie trzech oknach - oszczędność. Środkowe okienko nie jest krytyczne dla dobrej widoczności przez maszynistę i pomocnika. Oczywiście, lepiej byłoby, gdyby także środkowe okno miało grzałkę i wycieraczkę, ale...

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Udało mi się uzyskać na dekoderze Zimo jeszcze jedną kombinację - światła postojowe - cztery białe dolne i obie kabiny. Światła te działają niezależnie od świateł głównych i czerwonych, nie trzeba ich wcześniej wyłączać.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
To już bardzo zagmatwane zależności wykorzystujące tzw "Swiss mapping" w Zimo. Mogę wkleić zrzut wszystkich CV, bo nie jestem w stanie tego rozpisać, poza tym to jest też zależne od tego jak są skonfigurowane pozostałe F-ki.

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
A ja zaczynam się skłaniać ku PIKO - bo dla SchlasienModelle znowu się przesunęły terminy. Asekuracyjnie zamówiłem EU07-348 PIKO bo np. na stronie modelmanii dopiero był termin 20 grudnia 2014 dla modelu SchlasienModelle (który też mam zamówiony) i właśnie zmienili na 25 luty 2015... i znów kwas się zrobił w temacie modelu SM (który to temat nawiasem mówiąc został już dla świętego spokoju zamknięty - i dobrze)....
Zaczynam się zastanawiać, czy to SM w ogóle się pojawi kiedyś.... bo już się napaliłem na ten 20 grudnia 2014 - myślałem, że to już ten termin... ale jak widać znowu nie. Takich jak ja - zirytowanych tym ciągłym przesuwaniem terminów - odwracających głowę w stronę już stojących na półkach modeli PIKO/SK może być więcej....

Patrząc na plan produkcyjny PIKO/SK i dotrzymywaniu terminów przez ten firmowy mariaż przynajmniej terminu i modelu można być pewnym. Stonka i kociołek od PIKO/SK cieszy, to i elektrowóz ucieszy :)

Ostatnio edytowane: