• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale w srebrnych listwach pod oknami (i nie tylko) są jeszcze pomalowane paseczki imitujące czerwone wkładki plastikowe:love:

EP08

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Szanowni Panowie.
Nikt nie zauważył ze jest brak szybkościomierza, brak grzałek w oknach i kranu maszynisty.
Po za tymi szczegółami model jest genialny.
[DOUBLEPOST=1417210311][/DOUBLEPOST]Zapomniałem o lusterkach.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
699 54 1
Zauważył, zauważył... :)

zarówno listewki z czerwonymi paseczkami o których wspomniał Kolega Adam, jak i brak szybkościomierza, grzałek, lusterek etc.
Brak jest także przewodów do pantografów, sprzęgów między wózkowych, prądniczek szybkościomierza.

Za to jest świetnie, wręcz idealnie rozwiązany ten szczegół:

017.jpg

źródło: SK Model

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.021 63 25
Cale szczęście zaklepalem sobie ją :D Czy ktoś ma może wiedzę czy oznaczenia serii są jako osobne literki czy to tylko druk? To samo pyt dotyczy oznakowania na czole :)

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
No tak, ale najbardziej rażący jest brak napisów eksploatacyjnych podających do jakiego ciśnienia można pompować koła:ROFL:.
@EP08 masz na koncie trzy wpisy i trzy krytyki modelu PIKO... Nie obraź się kolego ale jakoś to dziwnie wygląda:podstepny:

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
699 54 1
Tych szczegółów może być wiele.
Brak hamulca ręcznego w kabinie oraz izolator wsporczy mi się nie podoba.
Z tym ręcznym można sobie szybko poradzić...
Kabinę urządzasz jak to było kiedyś na planowych lokomotywach, czyli powiesisz firaneczki, a na haczyku powiesisz kurtkę lub marynarkę z munduru i już nie będzie się rzucać w oczy... ;)