Kiedy będzie fotorelacja na stronie SK Model EP07-187?
Galeria pojawi się dzisiaj, także już za chwilę będziecie mogli dokładnie obejrzeć model.
W sumie to już wiemy jak model będzie wyglądał, więc ja bardziej czekam na sprzedaż EP07, niż tą sesję ze strony.
W wielu sklepach model jest już "wyprzedany", więc chyba to malowanie posiada niezły popyt.
Miałem okazję przez cały weekend podczas
IV Wystawy Makiet Nostalgia Za Parą model oglądać, jeździć nim, fotografować go. Powiem Wam szczerze, że nie zamierzałem kupować lokomotyw serii EU07 firmy PIKO, ale po tym weekendzie zmieniłem zdanie. Do tej zmiany zdania przekonał mnie jeszcze mający ukazać się w marcu pasujący skład wagonów, ale nie mówmy na razie o nim. Wracając do tematu.
Model jest bardzo dobry! Cechują go dobre właściwości trakcyjne, a także typowa dla PIKO precyzja i dokładność malowania, i oznakowania, czyli to co bardzo sobie cenię w modelach. Ponad to ''przepiękne'' białe wnętrze reflektorów znika wraz z zapaleniem świateł, dodatkowo czerwone kropki wyglądają wtedy dość naturalnie sprawiając nie najgorsze wrażenie, nie tak gdy oglądamy je przy wyłączonym świetle. Z resztą jak
pokazał kolega
@ffox, reflektory można niedużym nakładem pracy doprowadzić do jakiegoś przyzwoitego
wyglądu. Zastanawiam się tylko jak wykonać imitację czerwonego światła w górnym reflektorze? Zarówno EU07-193 jak i EP07-187 posiadały takową, co niestety zostało pominięte w modelu, zupełnie nie wiem dlaczego? Ja chciałbym również pójść krok dalej i zamontować toczone odbłyśniki produkcji Pana Zbigniewa Kluby oraz dodatkowo poprowadzić czerwone światła na światłowodach aby cały reflektor nie świecił się na czerwono, co powiem szczerze bardzo mnie drażni, ale to póki co dalszy plan.
Tak więc czekam z niecierpliwością na ukazanie się modelu w sprzedaży. Natomiast po zamieszczeniu sesji zdjęciowej modelu na stronie SK Model, zaprezentuję kilka zdjęć tego modelu zrobionych podczas wspomnianej
wystawy.