• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Piko Digi vs LokMaus 2

kzk kolej

Aktywny użytkownik
Reakcje
56 3 0
Witam.
Ostatnio spaliłem centralkę Piko Digi 1 :D:ROFL: Zależy mi na cenie, więc mam wybór, zakupić samą centralkę piko lub LokMausa... Piko nie jest złe (gdy ma się kilka loków:p) a z Roco nie miałem stycznści, co mi radzicie?

arczi1986

Znany użytkownik
Reakcje
270 0 1
Ja osobiście mam lokmausa i jestem zadowolony z niego co prawda ma ograniczoną liczbę funkici ale mi to zbytnio nie przeszkadza ponieważ praktycznie prawie wszystkie loki mam ze standardowymi dekoderami, które nie posiadają masy funkcji oświetlenia i dźwięków.

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Poczekaj, dozbieraj, kup MM ROCO.
To nie wyścigi.
Jest takie przysłowie - chyba leci tak: "Biedny dwa razy traci"
Nie daj mu się ;)

Reakcje
0 0 0
Zdecydowanie MultiMaus, bo jest bardzo funkcjonalna i wygodna w użyciu. Łatwe wybieranie funkcji, czytelny duży wyświetlacz, czytelne menu, łatwe sterowanie pociągami.

arczi1986

Znany użytkownik
Reakcje
270 0 1
Tylko jest też kewstia ile możemy wydać na dane sterowanie bo Lokmaus2 to jakieś 100-150 zł a MultiMaus to jakieś 350-400 zł

OP
OP
kzk kolej

kzk kolej

Aktywny użytkownik
Reakcje
56 3 0
Temat można zamknąć, digi 1 mam w naprawie. Błagam nie bijcie mnie, ale ja jestem zadowolony ze sterowania piko :)

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 1 0
Temat można zamknąć, digi 1 mam w naprawie. Błagam nie bijcie mnie, ale ja jestem zadowolony ze sterowania piko :)
Nikt Ciebie nie będzie za to bił ,że masz PIKO DCC , a w jaki sposób uszkodziłeś digi 1 ? Jak miałem te sterowanie to np. zwarcie nie powodowało żadnego uszkodzenia tyle,że zadziałało zabezpieczenie i odcinało napięcie w torach i tyle .Pomijając wszystkie niedogodności z braku możliwości programowania dekoderów , osobiście PIKO DCC wspominam bardzo miło ,może kiedyś sobie je kupię raz jeszcze jako gadżet muzealny.

OP
OP
kzk kolej

kzk kolej

Aktywny użytkownik
Reakcje
56 3 0
Nikt Ciebie nie będzie za to bił ,że masz PIKO DCC , a w jaki sposób uszkodziłeś digi 1 ? Jak miałem te sterowanie to np. zwarcie nie powodowało żadnego uszkodzenia tyle,że zadziałało zabezpieczenie i odcinało napięcie w torach i tyle .Pomijając wszystkie niedogodności z braku możliwości programowania dekoderów , osobiście PIKO DCC wspominam bardzo miło ,może kiedyś sobie je kupię raz jeszcze jako gadżet muzealny.
Chcąc włączyć sterowanie analogowe zamomniałem odpiąć dcc...
Czyli prąd z analoga dostał się do digi 1 i doszło do zwarcia :niepewny:

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
To sterowanie - nie "te sterowanie"
Gadajta po polsku !!

@arczi1986 - 150 -350 - to nie jest ŻADNA KWESTIA !!
To jest miesiąc - trzy dla osoby z małymi zasobami finansowymi w naszym hobby...
Jak to mawia mój Przyjaciel w hobby... Jak nie masz nawet podstaw finansowych - szachy lub warcaby są tańsze...
Jeżeli nasz pytający Kolega chce pozostać w tym hobby to znaczy, że jest w stanie wysupłać - nawet w dwa-trzy miesiące te dodatkowe dwie stówy...
STEROWANIE TO PODSTAWA !!

Niech to będą nawet cztery miesiące - WARTO !!