- producent modelu: Piko
- nr katalogowy modelu: 97035
- długość modelu: 300 mm
- seria: Expert
- typ sprzęgu: standardowy oczkowy, kinematyka krótkiego sprzęgu, wymienny
- typ wagonu: osobowy piętrowy B16mnopux
- ilość osi: 4
- zarząd: Przewozy Regionalne
- przydział: stacja Poznań
- data rewizji pierwowzoru: 25/01/2012r
- nr inwentarzowy pierwowzoru: 5051 26-08 068-6
Ładnie wykonany model. Całkiem nieźle wytłoczone drzwi, dobrze widoczne, wyraźne i nie zlewają się ze ścianą wagonu. Wagon toczy się lekko i bez dziwnych odgłosów.
Napisy ostre i czytelne, nawet te najdrobniejsze. Ale podczas oglądania przez lupę na białych literach pod oknami widoczne są braki farby. Wygląda to tak, jakby pojawiły się pęcherzyki powietrza w farbie a później popękały.
Ogólne wrażenie bardzo dobre. Myślę, że model wart grzechu.
Wagon jest bardzo długi i trudno jest go sfotografować w całości i uniknąć zniekształceń.
Nie jestem pewien wózków i ich poprawności. Mam nadzieję, że ktoś uzupełni informacje odnośnie braków i niezgodności z pierwowzorem. Czerwone światła końca składu albo malowane albo jakieś czerwone tworzywo. Nie jestem pewien, oglądałem przez lupę i mimo wszystko nie mam pewności.
- nr katalogowy modelu: 97035
- długość modelu: 300 mm
- seria: Expert
- typ sprzęgu: standardowy oczkowy, kinematyka krótkiego sprzęgu, wymienny
- typ wagonu: osobowy piętrowy B16mnopux
- ilość osi: 4
- zarząd: Przewozy Regionalne
- przydział: stacja Poznań
- data rewizji pierwowzoru: 25/01/2012r
- nr inwentarzowy pierwowzoru: 5051 26-08 068-6
Ładnie wykonany model. Całkiem nieźle wytłoczone drzwi, dobrze widoczne, wyraźne i nie zlewają się ze ścianą wagonu. Wagon toczy się lekko i bez dziwnych odgłosów.
Napisy ostre i czytelne, nawet te najdrobniejsze. Ale podczas oglądania przez lupę na białych literach pod oknami widoczne są braki farby. Wygląda to tak, jakby pojawiły się pęcherzyki powietrza w farbie a później popękały.
Ogólne wrażenie bardzo dobre. Myślę, że model wart grzechu.
Wagon jest bardzo długi i trudno jest go sfotografować w całości i uniknąć zniekształceń.
Nie jestem pewien wózków i ich poprawności. Mam nadzieję, że ktoś uzupełni informacje odnośnie braków i niezgodności z pierwowzorem. Czerwone światła końca składu albo malowane albo jakieś czerwone tworzywo. Nie jestem pewien, oglądałem przez lupę i mimo wszystko nie mam pewności.