• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zieleń pierwsza trawa

mrozek20

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 1 1
To moja pierwsza w życiu trawa, co mogę zrobić lepiej, co jest do poprawki?
łapka na muchy za 1,50 EUR przerobiona na elektrosadzarkę
trawa 2mm łąka 70000 VMC
trawa 4,5mm mininatur kolor wiosna
na sklejkę posypałem drobny piasek, następnie zakropiłem wikolem z wodą (takie same proporcję jak do szutrowania)
jak piasek przyjął wikol, dołożyłem trochę aby na powierzchni była widoczna biała zawiesina.
poczekałem ze 30 minut, gwóźdź i jazda.
Efekt nie jest zły, ale można to zrobić lepiej. co mogę poprawić?
Proszę o opinię

Załączniki

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.781 61 10
Pośpiech wskazany przy łapaniu pcheł.Odczekaj do momentu kiedy piasek wyschnie,potem trawa 1 lub 2mm,znowu czekam do wyschnięcia.Następnie kolejne trawulce 4,5-6mm + inwencja twórcza tak długo,aż będziesz zadowolony.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.673 443 99
Heh, głodnemu chleb na myśli.
eeee..... taki tylko żarcik.
Kolego mrozek20 - bardzo fajnie ci to wyszło. W sumie nie ma się do czego doczepić. Rozumiem, że kolor tej trawy taki miał być w zamyśle (dosyć sporo takiej jakby wyschniętej trawy, mało zielonej). Ja bym dołożył nieco innych odcieni coby ten kolor siana tak nie dominował. Poza tym -jak dla mnie- po posadzeniu tej trawy możesz spokojnie zająć się zielenią średnią.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
M

mrozek20

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 1 1
no dzięki Panowie. Skorzystam z rady "sledz'ia" i następnym razem spróbuje to zrobić na spokojnie. Wpierw solidnie przygotuje podłoże
Czy możecie mi polecić jakiś klej w sprayu do "dosadzania"? za parę dni będę w polsce i chciałbym kupić wszystko co potrzebuję za jednym podejściem.