• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Pierwsza lokomotywa pytanie o uruchomienie.

RysiuSL

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Witam,
od niedawana zainteresowałem się modelarstwem kolejowym, postanowiłem sobie kupić zestaw startowy ROCO z21start (51340) i pojeździć trochę, co mi się udało. Dostałem też lokomotywę PIKO 57411 i po poleżeniu na tory słychać tylko z niej jakiś pisk. Jestem zielony w tym temacie jeszcze i chciałem się spytać czy żeby ona działała i jeździła po torach muszę mieć w niej wsadzony dekoder taki jak jest podany przy niej DCC NEM 652 - 8 pin?
Z góry dziękuję za odpowiedź i wyrozumiałość. Pozdrawiam

horrido

Aktywny użytkownik
Reakcje
255 11 1
Witaj Rysiu!
Dokładnie tak. Cyfrowa centrala jaką jest z21 wymaga wyposażenia lokomotywy w dekoder. PIKO 57411 to prosta lokomotywa i jest wyposażona w złącze 8-mio pinowe. Wyciągnij z niej zderzaki, wtedy buda powinna dać się łatwo zdjąć. Pod nią zobaczysz płytkę z gniazdem.

OP
OP
R

RysiuSL

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Witaj Rysiu!
Dokładnie tak. Cyfrowa centrala jaką jest z21 wymaga wyposażenia lokomotywy w dekoder. PIKO 57411 to prosta lokomotywa i jest wyposażona w złącze 8-mio pinowe. Wyciągnij z niej zderzaki, wtedy buda powinna dać się łatwo zdjąć. Pod nią zobaczysz płytkę z gniazdem.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, teraz muszę się zaopatrzyć w dekoder i wyruszę na szlak :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Mam pytanie 12
Mam pytanie 13
Mam pytanie 41
Mam pytanie 10
Mam pytanie 16