• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

perony

Karol K.

Znany użytkownik
Reakcje
70 0 0
Po pierwsze pisz po ludzku ;)
Po drugie: zależy czy masz na myśli peron do torta czy na moduły. Do torta wystarczy zwykły kupny Faller za kilkadziesiąt złotych, oczywiście jeżeli nie masz większych wymagań. Na modułach ładnie wyglądają perony zrobione własnoręcznie. Zależy też z jaki peron ze świata prawdziwego chcesz odwzorować na makiecie. Musisz odpowiedzieć sobie na te pytania i poszukać trochę na Google i na forum (o peronach było wiele razy, tylko trzeba trochę poszukać). Wystarczy choć odrobina własnej dobrej woli i inwenji.
Pozdrawiam
Karol

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
lago, Popierwsze jak napisał kolega naucz sie zadawać pytania

sam baze do perownow mozesz zrobic z MDFu 9 mm odpowie to okolo 60 cm perownowi z podsypka
a reszta to juz twoja inwencja, łaczenia plyt mozesz zrobic nacinajac mdf i wciskajac w naciecia troche ziemi piasku, mozesz okleic plytkami chodnikowymi itd itd itd

Karol K.

Znany użytkownik
Reakcje
70 0 0
lago napisał(a):
lago napisał(a):
siemkia jak mozna zrobic ladny peron nie wykorzystujac duzo kasy robie swój pierwszy modul w zyciu (makieta)
chodzi o taki jak na dworcu gdanskim w warszawie na 2 peronie
Tylko nie wiem jaki jest peron na "dworcu gdanskim w warszawie na 2 peronie" (w cudzysłowie: bardziej domyślni będą wiedzieć o co chodzi :D ).
Więc zbytnio pomóc się nie da. :???:

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
375 26 4
no to musisz zrobic tak jak wszyscy ci co to mowia masz na gorze taki napis szukaj on jest naprawde fajny mozesz nim sobie sporo zeczy znalezc tu na forum tym wiesz a poza tym to fajnie sie czyta twoje pytania szkoda ze nie pozwola ci pisac w ten sposob matury no ale pewnie starzy ci zalatwia papierek jakis ze jestes dysmatolkiem albo czyms takim nie wiem nie znam sie za bardzo na uposledzeniach

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
peron ktory pokazales nie jest bardzo trudny do odtworzenia ja sam podstawe wykonał bym z mdfu 9 mm troche pracy z papierem sciernym i szybko nadasz delikatne wyoblenie w srodkowej czesci, na pokrycie bo chyba jest to jakis asfalt wybral bym papier scierny ok gradacji okolo 600-800 czarny laczenia mozesz zamaskowac zalewajac to wikolem z odrobina czarnego barwnika niby jakas smola itd itd taki papier bardzo ladnie imituje podbna nawierzchnie, wiem ze nie jest idealne bo mozna przygotowywac mase itd ale latwo i efekt dosyc niezły

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 4