• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PERON ZIEMNY Z DREWNIANĄ KRAWĘDZIĄ

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jak w temacie, czy ktoś ma może fotki takiego peronu? Próbowałem to wyguglować, ale nie moglem nic znaleźć. Tylko foty wspominkowe były, tego że był kiedyś... a teraz rosną tam drzewa i chabazie... Może ktoś miałby linka albo mógłby wkleic fotki takiego peronu ziemnego, jak to wyglądało dokładnie.

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Przecież w Zagórzu są takie do tej pory.
W zasadzie to nic szczególnego, ot ziemia prawie na równo z szynami.
Załączam fotkę zbliżenia peronu z Gorlic Zagórzan. Zdjęcie robiłem bez zezwolenia, szpiegowsko spod kurtki, garbiąc się ze strachu, więc się tak wykadrowało na peron:

Załączniki

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.714 564 30
Ale to chyba nie o to chodzi: PERON ZIEMNY Z DREWNIANĄ KRAWĘDZIĄ. Myślę, że kolega KAMAPI myśli o peronach trochę wyższych, z krawędzią wykonaną ze starych podkładów ułożonych pomiędzy ustawionymi pionowo kawałkami szyn. Niestety, nie mam takich zdjęć.

Załączniki

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dokładnie tak jak Andrzej zwrócił uwagę, KUKU dzięki za fotkę. Rozumiem, że kiedy to nie było reliktem przeszłości tylko było używane na górze była udeptana/utwardzona ziemia, trawa, itp, czy np wysypywano taki peron żwirem, albo innym miałem? Np: ze względow bezpieczeństwa, po to żeby nie było śliskiej trawy(jeśli np byłaby mokra). Wie ktoś?