• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Patynowanie węglarki

STASIO

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam!
Patynowanie zacząłem od starcia nożykim szarej suchej pasteli na powieżchnię modelu. Następnie rozcieralem to cienkim pędzelkiem aby wprowadzić w każdą szczelinę.
Wystające elementy metalowe(w oryginale) pocierałem grafitem(dobry jest do "kubusia") aby nadać in metaliczny połysk otarć.
Z mojej strony narazie tyle, ale można miejscami posmarowac cyjanoakrylem i posypać czarnym pigmentem dla uzyskania pyłu węglowego.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
252 4 0
Misiek napisał(a):
cyjanoakrylem?
Nie wiem czemu się dziwisz, bo pewnie chłopak opracował jakąś swoją technikę na wieki - chyba trzeba to obejrzeć uważnie.
Jeśli można Cię Stasio prosić, to wrzuć fotki imitacji miału węglowego pozostałego na wagonie i wykonanego we wspomnianej przez Ciebie technice, bo jak sam widzisz, wzbudziłeś bardzo duże zainteresowanie i nie tylko ja jestem ciekaw.

P.S. A jak tam postępują prace nad "TKh4" :?: - pytam, bo widziałem, że szukasz tabliczek, których nikt nie ma w sprzedaży, jeśli jednak dalej je potrzebujesz, to mogę Ci dać zestaw samoprzylepnych oznaczeń na loka, oczywiście za free :D boś z tego samego grodu co ja, wiec i łatwiej się spiknąć ;)

OP
OP
S

STASIO

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.382 145 0
Czy miał węglowy trzeba kupować w sklepie dla plastyków, czy wystarczy się przejść w miejsce, gdzie węgla się używa zgodnie z przeznaczeniem?

Czy ten ktoś w internecie co proponował cyjanoakryl poparł swoje teorie jakąś praktyką? np. jakimiś zdjęciami zabbrudzeń wykonanych tą technologią?

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.382 145 0
1. OK, pastele
2. OK, pawelasty zna się na rzeczy, ale Ty nie próbuj tej techniki od razu na dobrym modelu, poćwicz technikę na czymkolwiek innym

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 46
Tabor 2
Tabor 16
Tabor 5