• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozy stojące jako pomniki.

Phantomiusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Przy lokomotywowni Grabówek postawiono poczciwą przedwojenną Ol27-27. Przy okazji obok znalazło się miejsce dla żurawia wodnego, semafora kształtowego i kapliczka wotywna do św. Katarzyny ufundowana przez kolejarzy w 1981.

Załączniki

Phantomiusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Oglądając swoje zbiory zdjęć nasuwa się myśl, stworzenia na forum w dziale prawdziwa kolej zbioru zdjęć polskich lokomotyw. W jednym pod temacie prezentować by można garniturki kolorystyczne w jakich prezentowała się dana lokomotywa na przestrzeni czasu.

SINYOU

Aktywny użytkownik
Reakcje
44 2 1
A ja mam takie pytanie, które chodzi mi ostatnio po głowie. Jak unieruchamia się pojazdy na pomnikach żeby nie zbiegły,w końcu pomnik taki musi spełniać jakieś normy bezpieczeństwa.

Phantomiusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Tym razem zabiorę Was do oglądnięcia parowozu w tureckim Selcuku, przy okazji kilka zdjęć tamtejszego dworca. Ciekawostką jest, że Selcuk to miasteczko tuż przy obleganym tłumnie przez europejskich turystów Efezie. Natomiast niedaleko Selcuka, z dziesięć kilometrów na południe w Camlik znajduje się parowozownia ze stojącymi przed nią maszynami. Tylko zdjęcia muszę odnaleść...

Załączniki

spptkw2

Znany użytkownik
Reakcje
48 3 0
A wcześniej w Krotoszynie - czarno-biało, wyglądało to tak:
005 1988 002 (Kopiowanie).jpg
005 1988 003 (Kopiowanie).jpg
005 1988 004 (Kopiowanie).jpg
005 1988 005 (Kopiowanie).jpg

Krotoszyn, Px48-1764 1988r. 4x foto:sppTKw2...