• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Parowóz ROCO T2 KPEV dekoder dźwięku

kefirkiller1974

Nowy użytkownik
Reakcje
23 0 0
Mam pytanie do Was. W/w parowóz jest analogowy z gniazdem DCC. Czy jest możliwość podłączenia dekodera dźwięku? Szukałem w necie i nic nie mogę znaleźć na ten temat. Dziękuję za ewentualną pomoc. Pozdrawiam Przemek
Parowóz 1.PNG
parowóz.PNG

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.119 503 30
Teoretycznie tak. Dekoder dźwięku podłącza się tak samo do gniazda, jak zwykły dekoder. Problemem może być znalezienie miejsca na głośnik w tak małym modelu. Dekodery dźwiękowe zwykle sprzedawane są w komplecie z głośnikiem, ale można taki głośnik zastąpić innym (np. mniejszym), byle miał takie same parametry, przede wszystkim impedancję.

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.705 62 3
Jeśli model, to produkt Roco 72058, to powinien on posiadać złącze NEM652. Można do niego zastosować dekoder Zimo MS500R z małym głośnikeim LS8x12 lub głośnikiem LS10x15 z regulowaną wysokością komory rezonansowej. Dźwięk do tej lokomotywy znajduje się w bazie Zimo, a jakby co to mam takie dekodery na stanie.