• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parę zdjęć z podłogi

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.485 147 0
Czas nadszedł by przewietrzyć składy. Pomimo tego, że kilka lokomotyw jest w różnych "ZNTK" (wymiana reflektorów, pantografy, wgrywanie dźwięków) to udało się uruchomić parę pociągów towarowych i osobowych. :)

20230617_112147.jpg

20230617_112248.jpg

20230617_112302.jpg

20230617_112310.jpg

20230617_112326.jpg

20230617_112347.jpg

20230617_112356.jpg

DBAG

Użytkownik
Reakcje
47 1 0
Foty dość stare, wiele modeli już znalazło już przydziały w szafach, tfu... na stacjach innych zbieraczy.
Ale może kogoś zaciekawi.
Zdecydowanie zaciekawi! Imponująca kolekcja. Jest na czym oko zawiesić. Piękny sznur cystern od Roco (mam dopiero 2), ale te ze starszej epoki też się super prezentują. Liczę, że niedługo założę w końcu własny wątek i też pokażę swoją małą kolekcję. Na koniec dodam, że podoba mi się Kolegi układ torów. Kolega @Arekmiz też ma na czym jeździć:) Pozdrawiam

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.644 51 2
Zdjęcie jest z ok. 2019 roku - te cysterny są Märklina (jedyne modele tej firmy w mojej kolekcji).

Pozwoliłem sobie "wtrynić" się Koledze @Arekmiz do jego wątku, bo widzę, że również lubi bardzo długie składy pociągów i jak ich jest "napchane" na każdym torze :) Dodatkowo, kolega ma lepsze oświetlenie i robi dużo lepsze zdjęcia.
Sam nie posiadam makiety, rozkładam tory średnio raz na rok / dwa lata. I główną radość sprawia mi szczerze mówiąc plątanina torów, za każdym razem inna.
Zabawne, że jak już ułożę tory, a zajmuje to nieraz dobre dwa wieczory, to rozpakowywanie modeli staje się nudne. A ich pakowanie potem wręcz irytujące. To właśnie zniechęca mnie by bawić się częściej.
Ciekawe czy mam tak tylko ja, czy to powszechne odczucia ;)

OP
OP
A

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.485 147 0
Powszechne. Dlatego ja rozkładam bardzo rzadko taki skomplikowany układ. Ostatnio były to 2 stacje, jedna z 10 torami a druga z 5 torami, obie stacje na dłuższych bokach owalu, a owal 4 torowy - wszystkie promienie Piko: R1, R2, R3, R4. Oczywiście po R1 i R2 jeździły towarowe, bo mają krótsze wagony. :) A oświetlenie jest naturalne dzienne, zaś zdjęcia robione komórką, więc też nie super hiper. :) Ja makiety też nie mam, ale planuję zbudować w moim nowym domu (100 m od stacji PKP Swarzewo, między Puckiem a Władkiem), dookoła strychu o wymiarach 9 m x 12 m. :)
Apropos przechowywania modeli - też będę musiał coś pomyśleć, bo otwieranie tych 100 fabrycznych pudełek jest słabe... :)

irszwed

Nowy użytkownik
Reakcje
17 5 0
Zdjęcie jest z ok. 2019 roku - te cysterny są Märklina (jedyne modele tej firmy w mojej kolekcji).

Pozwoliłem sobie "wtrynić" się Koledze @Arekmiz do jego wątku, bo widzę, że również lubi bardzo długie składy pociągów i jak ich jest "napchane" na każdym torze :) Dodatkowo, kolega ma lepsze oświetlenie i robi dużo lepsze zdjęcia.
Sam nie posiadam makiety, rozkładam tory średnio raz na rok / dwa lata. I główną radość sprawia mi szczerze mówiąc plątanina torów, za każdym razem inna.
Zabawne, że jak już ułożę tory, a zajmuje to nieraz dobre dwa wieczory, to rozpakowywanie modeli staje się nudne. A ich pakowanie potem wręcz irytujące. To właśnie zniechęca mnie by bawić się częściej.
Ciekawe czy mam tak tylko ja, czy to powszechne odczucia ;)
to tak samo jak ja, dwa lata minęło i dalej mi się nie chce, trzy torowy układ ponad sto parę elementów Roco GeoLine w automacie, sterowanie programem RocRail :(

OP
OP
A

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.485 147 0
Chętnie bym rozłożył coś na podłodze ale ostatnio czasu brak. A końcówka roku to już w ogóle. Zaraz 1 listopada, trzeba na różne groby w różne okolice PL pojechać. Potem będę miał urodziny, równe 50, więc też trza się przygotować. A potem to już grudzień, Święta, choinka, Mikołaj, Sylwerster. Następnie styczeń, ferie zimowe, trza gdzieś na narty pojechać. A w międzyczasie wypady nad morze do nowego domu w Gnieżdżewie (150 m od stacji PKP Swarzewo). Także ten, żeby doba miała więcej niż 24 godziny... :)

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.644 51 2
Próby obciążeniowe nowego mostu w Warszawie.
IMG_4767 2.jpg

Niestety mostem ostro kiwało i wcale nie dlatego że w korycie Wisły wiało. Korytem okazał się plac budowy mostu, komisja z Nadszyszkownikiem Koszałkiem Niedopałkiem stwierdziła obecność butelek po polokokcie o_O
Próby będą powtarzane.

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.644 51 2
Jakoże Pinokio ciągle u sterów, frakcji zer udało się zepchnąć Niemki do Wisły, wszak tu Warszawa, Wanda, Popiel, Myszy... To że Rosjanki zostały, cóż... Focić trzeba było.
IMG_4789.JPG