• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PanzerTriebWagen 16

VojtaZ

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,

Wiem że na tym forum są ludzie którzy są w temacie lepiej niż ja. Mam plany zrekonstruowania pojazdu niemieckiego PzTrWg 16, niemieckiego motorowagonu używanego na froncie wschodnim.

W planach mam zamiar odtworzyć skład z którym poruszał się po Bieszczadach w rękach polskich.
Niestety mam bardzo nieprecyzyjne informacje na temat ilości i wyglądu wagonów.

Chciałbym prosić o bliższe dane na temat wagonów, a byłbym przeszczęśliwy widząc zdjęcia,

Z góry dzięki :)

Reakcje
5 0 0
Czołem
Co do składu w bieszczadach nie pomogę,mam trochę fotek z muzeum z stolicy jak coś mogę zamieścić, ewentualnie coś na temat diesla loka też powinienem mieć.
Wagony pewnie standard obstawiam G10
Pozdrawiam

OP
OP
V

VojtaZ

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Zdjęć ze stolicy nie brakuje na googlach, ale dzięki za informację o standardzie wagonów

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 86 30
Rekonstrukcja w 1:1 czy w H0, bo jak w H0 to z tego co wiem model tego pojazdu wydał Tadeusz Dąbrowski na łamach czasopisma Model z kartonu?Tak! wydawnictwa Delta-te.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
990 82 5
Poszukaj książki J. Magnuskiego: Wozy bojowe LWP. Nie wiem, czy lokomotor jeździl sam, czy z wagonami. Wagony używane w Bieszczadach, to szturmowy standardu BP42/44, jeden z wieżą działa Wilderbind, platformy Ulm, jak mnie pamięc nie myli, budowy stalowej.