• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Płyn maskujący

SCYZOR

Znany użytkownik
Reakcje
3.081 2 0
Witam
Moje pytanie dotyczy płynu maskującego.
Który waszym zdaniem jest godny polecenia?
Pozdrawiam.
Andrzej

JakubR

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.032 1 0
Ja stosuję wyłącznie Maskol Humbrola, świetnie się trzyma, jedynie mam czasem problemy na elementach wypukłych (pewnie moja niezadrność). Do powierzchni płaskich i wklęsłych idealny, jedyna wada to okropny zapach-gdy jest w stanie płynnym.

BoGneR

Znany użytkownik
Reakcje
3.463 29 2
Ja stosuję Ultra liquid mask z AMMO Mig. Połowa zużyta i zasycha tylko na nakrętce, jak farby. Zapach nie jest jakoś szczególnie uciążliwy. Nie mam porównania, ale i potrzeby do zmiany.

Tempest

Znany użytkownik
Reakcje
718 4 0
Zapach humbrola faktycznie jest okropny, kiedyś używałem ale po roku zasechł i kupiłem w sklepie dla plastyków płyn maskujący firmy Talens i ten był z tego co pamiętam praktycznie bezzapachowy. Też mi zasechł ale trwało to chyba z pięć czy sześć lat. Potem kupiłem maskol Graphite, zapach niezbyt intensywny, kilka razy wykorzystałem i też teraz jest zgęstniały ale daje się go rozcieńczyć wodą. Oba te maskowe są sprzedawane w buteleczkach o pojemności 75 ml.