Witam wszystkich serdecznie, mam na imię Sebastian. Po wielu latach powróciłem do wdzięcznego hobby z dzieciństwa, nie mogąc się jednocześnie nadziwić jak wielki postęp nastąpił w modelarstwie kolejowym przez ostatnie czterdzieści lat (sterowanie cyfrowe, dźwięki, oświetlenie taboru, itd.). Bawiąc się przez ostatnie dwa lata w tzw. kolej podłogową dojrzałem do zbudowania makiety - niestety ze względu na warunki mieszkaniowe będzie to przeciętnej wielkości tort 3280 x 1570 mm o nazwie "Pętla Kobylnica" (mała stacja z terminalem kontenerowym na trasie Poznań - Gniezno). Ze względu na ograniczony rozmiar będzie to raczej 'wariacja na temat' niż rzeczywisty układ torów na stacji. Tory które chcę wykorzystać to Roco Line bez podsypki.
Poniżej przedstawiam wstępny plan, makieta nie jest jeszcze w pełni zagospodarowana zwłaszcza jeśli chodzi o budynki i ukształtowanie terenu. Chętnie posłucham rad i uwag czy konstruktywnej krytyki. Pozdrawiam serdecznie!
Poniżej przedstawiam wstępny plan, makieta nie jest jeszcze w pełni zagospodarowana zwłaszcza jeśli chodzi o budynki i ukształtowanie terenu. Chętnie posłucham rad i uwag czy konstruktywnej krytyki. Pozdrawiam serdecznie!
Załączniki
-
248,5 KB Wyświetleń: 109
-
174 KB Wyświetleń: 112