• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Oznakowanie poziome, pasy na jezdni

Cobrix

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
106 1 0
Macie moze jakis patent na linie na jezdni? Probowalem z zolta tasma malarska, potem ze zwykla biurowa tasma samoprzylepna. Mimo ze przylega ciasno to pomalowane pozniej farbkami pasy i tak sie rozlewaja. Farba wsiaga pod tasmy i wychodzi kicha.
Droga to masa Woodland "Scenics Smooth It" pomalowana farba Woodland Scenics w kolorze asfaltu.

A

Adam-H0

Gość
Nie mozesz malowac pedzlem ;)
ja wycinal ploterem pasy lacznie z odstepami - folie na ulice i pistoletem ostroznie pare razy pociagam i po zabawie 8)
nie przesadz z cisnieniem :roll:

i jeszcze jedno jak podloze ostro ciagnie to prysnij bezbarwnym lakierem tez bedzie spokuj.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.133 16 2
na starej makiecie maskowałem taśmą maskującą do malowania i malowałem pędzelkiem gęstą farba plakatową. i nic się nie rozlewało. jak ie masz aerografu zawsze możesz użyć spraya :D

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
No z tym jest trochę kłopotu!! W zależności od równości podłoża na którym są malowane pasy trzeba dostosować odpowiednie metody.Ja kombinowałem np.z korektorem w rolce,powierzchnia strasznie chropowata,uzyskałem efekt bardzo już dawno nie malowanych pasów dla pieszych,co prawda mogłem się bardziej postarać,ale nie jest tak tragicznie.

Załączniki