• Podczas tworzenia nowego ogłoszenia prosimy o wybranie prefixu. Znacząco ułatwi to innym użytkownikom korzystanie z ogłoszeń w dziale Giełda.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Hej Gość czy wiesz, że w dziale giełda można edytować swoje wpisy oraz usunąć cały temat kiedy ogłoszenie jest już nieaktualne?
  • Prefixy pozwalają wydzielić wyświetlanie ogłoszeń tylko konkretnego typu.

Sprzedam Organizacja Modelarska

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.342 17 2
Organizery na narzędzia i materiały modelarskie.
Możliwość zaprojektowania i wydrukowania organizera na twoje potrzeby.
Druk 3D, Wykonane według własnych założeń i potrzeb
każdy organizer opiera się o wielokrotność 3x3cm (1x1 pole)
Wymiary podane podstawy podane na zdjęciach.
Ceny podane na zdjęciach
Wysyłka paczkomatowa 18zł
Powyżej 200zł wysyłka w cenie
Zapraszam na PW
20250330_095502.jpg
20250330_095939.jpg
20250330_095947.jpg
Bity.jpg
Cążki Tamiya.jpg
farby.jpg
Flamaster.jpg
Frezy.jpg
kuweta.jpg
mikrowiertła.jpg
Papier ścierny.jpg
pensety.jpg
pilniki.jpg
różne.jpg
Siatka.jpg
Śrubokręt.jpg

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.342 17 2
Znam Andrzeju twoje przywiązanie do poprawnej Polszczyzny. Masz rację. W sprawach poważnych należy mówić i pisać poprawnie. Sam nie trawię subów, lajków, fejsów i czego tam gimby używają. Natomiast samo wyrażenie "Apujemy" jest niczym innym jak czymś w rodzaju regionalizmu, choć jeszcze bardziej zawężonego. Jest to daleko idące spolszczenie "Up" którego tłumaczyć chyba nie muszę.
Jak powiem do kolegi apuj ten rower na przyczepkę, to wie co ma zrobić. Trzy wioski dalej na zegarek mówią "Septocek".
Tak jak moja babka mówiła "chyla", "ino" czy "Fryżo"( nie wiem nawet jak to zapisać) . Pokolenie moich rodziców używa określenia "dinks" czy "wihajster". A moje pokolenie ma swoje określenia które z czasem zostaną zapomniane tak jak określenia moich dziadków.
Mogłem śmiało napisać "Aktualne" lub po prostu zastosować dowolne określenie znajdujące się w słowniku aby się przypomnieć o ogłoszeniu.
A tak dopuszczam możliwość dojścia do dyskusji w której wyjaśnisz mi że...
Przynajmniej człowiek "gębę" otworzy do komputera.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.181 542 30
W sprawach poważnych należy mówić i pisać poprawnie.
Przede wszystkim należy pisać zrozumiale dla innych. Wiem, co znaczy "up" (choć też nie przepadam za używaniem tego w naszym języku), ale nie domyśliłem się, że "apujemy" ma coś z tym wspólnego. Tak że
Jak powiem do kolegi apuj ten rower na przyczepkę, to wie co ma zrobić.
ja bym nie wiedział...

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.342 17 2
Ok. Zatem następnym razem napiszę "Podbijam" A w zasadzie "Odświeżam ogłoszenie" Gdyż podbić to mogę komuś oko:-D
A tak z ciekawości, gdybym Cię zapytał "Chylo żeś doł za model?" Było by to zrozumiałe?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Giełda 1