• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Okna

marekm

Znany użytkownik
Reakcje
1.599 2 0
Było to już dawno temu ale pierwsze moje próby w tym temacie to kawałek kartonika i folia.
Trenowałem budując stację z papieru.

Dużo lepsze efekty dało wycięcie ram kolejnych okien laserowo (przykłady w poście powyżej), ale to pewnie kwestia warsztatu.
Istotna kwestia w tym kontekście to odpowiednia grubość ścian, parapety i samo osadzenie ram
w otworach okiennych.

Nie wiem jakie są Twoje doświadczenia w pracy z papierem ale może przyda Ci się taka rada:
jeśli będziesz wycinał ręcznie to najpierw wytnij otwory w ramach a na końcu same ramy.
Można też próbować naciąć sobie odpowiedniej szerokości pasków, zaimpregnować je i po
przycięciu na daną długość sklejać z nich poszczególne elementy ramy okiennej.

Oczywiście to tylko przykłady z wielu możliwych rozwiązań, warto samemu poeksperymentować.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.023 447 99
Tylko po co wywarzać otwarte drzwi?
...chyba okna :)
Nie zdziwię się jak zaraz będą kolejne wątki typu z czego zrobić klamkę... Jeśli autor wątku ma mniej niż 15 lat, a to mi przychodzi na myśl gdy patrzę na te nowo tworzone wątki, to nie wnikam, ale jeśli więcej, to sorry, może pora poczytać różne wątki, pomyśleć samemu, a nie tworzyć tematy których już tu trochę jest... -- na przykład TUTAJ? I nie tylko tu.... KLIK

Ostatnio edytowane:

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.155 66 5
Jaaa pierdykam - jak się pracuje z młodzieżą w regresie, to później człowiek sam byki sadzi.
Wiadomo, że wyważać. Sorki. Możecie się pośmiać :p