• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ogórkiem do Rogowa

Reakcje
389 3 0
W niedzielę 4 października 2009 roku, zapraszamy na imprezę “Ogórkiem do Rogowa”. Impreza dedykowana jest przede wszystkim mieszkańcom aglomeracji warszawskiej. Przejazd zabytkowym autobusem Jelcz 043 popularnym Ogórkiem z Warszawy przez Skierniewice do Rogowa, zwiedzanie Parowozowni Skierniewice, kolekcji zabytkowego taboru wąskotorowego Fundacji Polskich Kolei Wąskotorowych zgromadzonego w Rogowie, przejazd kolejką do Głuchowa – to tylko część z licznych atrakcji przewidzianych tego dnia.
ZAPRASZAMY SERDECZNIE !!

Ramowy plan imprezy
07.00 Wyjazd (Warszawa, ul. Towarowa 1 przed wejściem do Muzeum Kolejnictwa)
09.00 Przyjazd do Parowozowni Skierniewice
09.15 Zwiedzanie z przewodnikiem Parowozowni Skierniewice
11.30 Wyjazd ze Skierniewic do Rogowa
12.15 Przyjazd do Rogowa
12.30 Zwiedzanie z przewodnikiem stacji Rogów Towarowy Wąskotorowy
13.15 Przejazd koleją wąskotorową do Głuchowa
14.30 Zwiedzanie zabytkowego kościoła w Głuchowie
15.10 Ognisko w Jeżowie
16.00 Powrót do Rogowa
16.30 Wyjazd do Warszawy
19.00 Przyjazd do Warszawy

Bilety w cenie 70PLN normalny oraz 60PLN ulgowy do nabycia w przedsprzedaży poprzez internet lub w kasie na stacji Rogów Wąskotorowy Towarowy. Ilość miejsc ograniczona, organizator zastrzega prawo do odwołania imprezy jeśli zostanie sprzedanych mniej niż 35 biletów. Zwiedzanie Parowozowni Skierniewice oraz ekspozycji taboru wąskotorowego w Rogowie odbywa się na podstawie regulaminów miejscowych.

Rezerwacje oraz informacji o imprezie udziela Bartosz Paluchowski
b.paluchowski@kolejrogowska.pl
GG: 13147081

K

Kpt.Nemo

Gość
Ariel Ciechańsk napisał(a):
Impreza dedykowana jest przede wszystkim mieszkańcom aglomeracji warszawskiej.

Jak trzeba było stolyce odbudować to każdy zakątek kraju był dobry by go ograbić z materiałów budowlanych, a teraz impreza dla warszawiaków, ot wdzięczność. :cry:

OP
OP
Ariel Ciechańsk
Reakcje
389 3 0
Kpt.Nemo napisał(a):
a teraz impreza dla warszawiaków, ot wdzięczność. :cry:
Pawle, chyba zbyt dosłownie to odczytujesz. Zauważ, że pora wyjazdu skonstruowana jest tak, że z Łodzi (i innych ośrodków) nie masz szans dojechać. I tylko o to chodzi. A dlaczego tak wczesny wyjazd? Po primo Ogórek robi średnip w ciągu godzin 40 km. Po drugie, porę wyjazdu warunkuje odjazd pociągu rozkładowego z Rogowa. Jeżeli ktoś z np. z Łodzi zdecyduje się na imprezę, to zaręczam, że Bartek nie będzie sprawdzał dowodów osobistych ;-)

i105n2k

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Kpt.Nemo napisał(a):
Jak trzeba było stolyce odbudować to każdy zakątek kraju był dobry by go ograbić z materiałów budowlanych, a teraz impreza dla warszawiaków, ot wdzięczność. :cry:
Już śpieszę z wyjaśnieniami. Oczywiście impreza jest ogólnodostępna i zapraszam każdego niezależnie od miejsca zamieszkania itp. Niestety wczesny wyjazd utrudnia uczestnictwo osobom spoza Warszawy, dlaczego nie można wyjechać później pisał kolega Ariel. Smaczku sprawie dodaje fakt, iż informację na stronę ostatecznie redagował łodzianin :) Zapraszam każdego, natomiast w przypadku problemów z dojazdem zapraszam na e-mail, może razem uda się wypracować dobre rozwiązanie dla każdej ze stron.

Dodatkową atrakcją przewidzianą przez nas jest pościg/przejazd róznoległy ogórkiem za pociągiem z Rogowa do Głuchowa, tutaj ustalamy jeszcze szczegóły techniczne natomiast na chwilę obecną mogę powiedzieć że pierwszeństwo do miejsc na ten przejazd będa miały osoby które nie jechały ogórkiem do Rogowa.

K

Kpt.Nemo

Gość
Ariel Ciechański napisał(a):
Pawle, chyba zbyt dosłownie to odczytujesz. Zauważ, że pora wyjazdu skonstruowana jest tak, że z Łodzi (i innych ośrodków) nie masz szans dojechać

Arielu jestem ostatnim człowiekiem na ziemi, który mógłby Ci w jakiś sposób szkodzić, ale przyznaj sam że wiadomość była ździebko niefortunnie podana gawiedzi, jesli jeszcze kostucha mnie nie zabierze będę z pewnością na tej imprezie w Rogowie.
Powodzenia, zapowiada się przednie spotkanie.

Howgh.
Pozdrawiam wszystkich pasjonatów z PSMK.
Jestem z Wami sercem, brak czasu i sił w jesieni życia nie pozwala być i ciałem.

OP
OP
Ariel Ciechańsk
Reakcje
389 3 0
Kpt.Nemo napisał(a):
Arielu jestem ostatnim człowiekiem na ziemi, który mógłby Ci w jakiś sposób szkodzić, ale przyznaj sam że wiadomość była ździebko niefortunnie podana gawiedzi...
Ja tu w sumie tylko pomagam koledze Bartkowi z FPKW ;-), który już wyjaśnił, że o warszawiakach pisał kolega z... Łodzi :-D

i105n2k

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,

miło mi poinformować, że w dniu wczorajszym otrzymaliśmy 35. zgłoszenie, tym samym impreza dojdzie do skutku. Jednocześnie w związku z dość sporym zainteresowaniem biletami szykujemy się do podstawienia drugiego ogórka. Dobiegają końca rozmowy z zaprzyjaźnionym barem "U Rafała" z Rogowa w sprawie zoorganizowania punktu gastronomicznego na stacji w Jeżowie, w planowanym menu znajdziemy m.in słynny rogowski żurek. Osoby, które chciałyby uczestniczyć w naszej imrpezie jadąc własnym samochodem prosimy o kontakt, dla nich także coś przygotowaliśmy.

Zapraszamy serdecznie !

--
Pozdrawiam
Bartosz Paluchowski
www.kolejrogowska.pl
GG:13147081

track-and-train

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Kto z tu obecnych jedzie na tę imprezę? Może warto się umówić i wymienić kilka słów 'modelarskich' zamiast tylko o wąskotorówkach w 1:1 gadać :)

@ Bartek P. - organizator
Jak jest z miejscami w ogórkach? siadamy gdzie chcemy i kto pierwszy ten lepszy czy też są jakieś rezerwacje?

K

Kpt.Nemo

Gość
i105n2k napisał(a):
Witam,

Osoby, które chciałyby uczestniczyć w naszej imrpezie jadąc własnym samochodem prosimy o kontakt, dla nich także coś przygotowaliśmy.

Na bank jadą trzy sztuki z ŁKMK samochodem, potrzebna rezerwacja czy załącznik w szkle, bo trza się przygotować odpowiednio.

i105n2k

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,

miło mi poinformować, że jadą aż trzy ogórki (dwa dalekobieżne oraz jeden miejski), zostały jeszcze ostatnie wolne miejsca :). Zapraszamy także do licytacji miejscówki na miejsce przy kierowcy, więcej informacji w linku
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12568466
Zapraszamy serdecznie !

Miejsca zajmujemy za zasadzie kto pierwszy ten lepszy z drobnym wyjątkiem w postaci miejsca przy kierowcy które licytujemy na allegro :)

Osoby które chciałyby jechać samochodem proszone o maila z informacją do mnie :)
--
Pozdrawiam
Bartosz Paluchowski
www.kolejrogowska.pl
GG:13147081

K

Kpt.Nemo

Gość
Imprezka całkiem udana, troszku pogoda nie taka, ale niech tam.
Irytujący zazwyczaj Panowie, z odległości metra robiący zdjęcia taboru, uniemożliwiający zrobienie zdjątka innym, mniej zainteresowanym rdzą na drzwiach "rumuna".
I jeszcze taka refleksja, po jaką cholerę ciągną swoje znudzone małeżonki z soba na poniewierkę, snują się potem te "zjawy" odbierając swymi zbolałymi minami radość innym.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Imprezy 0
Imprezy 0