• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Obsługa mobile station

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.509 24 0
Może po prostu nie ten dział. Mogę przenieść wpis np. do "Dla początkujących" albo do "Sterowania".

Osobiście nie korzystam z tego sterowania i co widziałem po tutejszych kolegach, to chyba żaden takowego nie miał.

OP
OP
R

Rysiek Zet

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dzięki za informacje
Proszę przenieś ten wątek do działu "Sterowanie" i "Dla początkujących" - jestem mocno poczatkujący bo nawet nie mogłem umieści tego wpisu we właściwym miejscu. Jak później znajdę ten mój wpis?
Jestem starej daty, wychowywałem się i dorastałem bez komputerów (jeszcze ich nie było), i tego typu komunikacja nie jest dla mnie prosta?

Czy nie ma jakieś ogólnych zasad sterowania? Czy każde urządzenie sterujące obsługuje się w diametralnie inny sposób?
Nikt nie ma Minitrixa lub Marklina?

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.509 24 0
W dziale Dla początkujących pewnie trochę osób się znajdzie, które mają to sterowanie, tym bardziej, że jest ono również dodawane do zestawów Marklina/Trixa w H0.

Ogólne zasady sterowania są podobne, ale każde urządzenie funkcjonuje i przede wszystkim obsługuje się trochę inaczej. Drobnostki, ale wpływające na to, że posiadając np. Multimaus Fleischmanna/Roco nie pomogę nic osobie posiadającej sterowanie Trixa czy PIKO.

Sam wpis trafił tutaj: na samej górze jest dział "Dla początkujących"
https://forum.modelarstwo.info/categories/modelarstwo-kolejowe.21/

Myślę, że się uda tą odpowiedź na pytanie uzyskać. Jak zacznie się ruch w temacie, usunę post tutaj.