• Podczas tworzenia nowego ogłoszenia prosimy o wybranie prefixu. Znacząco ułatwi to innym użytkownikom korzystanie z ogłoszeń w dziale Giełda.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Hej Gość czy wiesz, że w dziale giełda można edytować swoje wpisy oraz usunąć cały temat kiedy ogłoszenie jest już nieaktualne?
  • Prefixy pozwalają wydzielić wyświetlanie ogłoszeń tylko konkretnego typu.

Pytanie? OBRPS Poznań Katalog Pojazdow Szynowych

RMP

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.079 46 0
Wszedłem w posiadanie takiego wydawnictwa. Właściwie to mozna powiedzieć, że uratowałem przed zmieleniem na papier toaletowy.
Moje pytanie ile taki katalog może być dzisiaj wart? Jaką cene realnie moglby osiągnąć? Rocznik 1984, stan jak na swoje lata oceniam na dobry z minusem.
20260303_193839.jpg 20260303_193824.jpg 20260303_193812.jpg 20260303_193758.jpg 20260303_193725.jpg 20260303_193741.jpg

Maxxc

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
250 0 0
Dobry wieczór,

Szacunek za uratowanie.
Jaką ma wartość - cóż, widziałem że na aukcjach potrafiły się sprzedać za kilkaset złotych - w zależności od stanu i kompletacji.
Wartość ma jedynie historyczną, która może w najbliższym czasie nieco się zmniejszyć, zważywszy na to, że działam w ramach sukcesora OBRPS, czyli Ł-PIT (https://pit.lukasiewicz.gov.pl/) nad możliwością digitalizacji i oficjalnego upublicznienia tego katalogu w wersji "pełnej", czyli w stanie aktualności na lata 90. . :)

Z poważaniem,
Maxxc

OP
OP
R

RMP

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.079 46 0
Dziękuję.
Zastanawiałem się nad sprzedażą, ale chyba sobie jednak zostawię. Wartość historyczna jest bezcenna.
I w ten sposób sam sobie odpowiedziałem na zadane pytanie.