• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Obrotnica-pytanie

Enco

Nowy użytkownik
Reakcje
10 0 0
Witam.
Chciałbym kupić obrotnicę i nie wydać majątku.
Obrotnica miała by obsłużyć 6-9 stanowisk,długość pomostu ok 30cm.
Znalazłem coś takiego obrotnica H0 (pozycji ustalonej)
Co sądzicie panowie ,czy warto brać to pod uwagę?
Czy jednak lepiej uzbierać i kupić coś firmowego.
Może macie jakieś inne sugestie?
Z góry dziękuję za wszelkie rady.

zgodny

Znany użytkownik
Reakcje
453 19 0
Cześć ta obrotnica to Czeski produkt , z jakiejś manufaktury.Opis z gogle tłumacza, mało czytelny ,a czas realizacji do 3 tygodni. Wygląda ciekawie ,potrzebny byłby jakiś dekoder,sterownik.Moze ktoś z kolegów miał z nią odczynienia ?

OP
OP
E

Enco

Nowy użytkownik
Reakcje
10 0 0
Cześć ta obrotnica to Czeski produkt , z jakiejś manufaktury.Opis z gogle tłumacza, mało czytelny ,a czas realizacji do 3 tygodni. Wygląda ciekawie ,potrzebny byłby jakiś dekoder,sterownik.Moze ktoś z kolegów miał z nią odczynienia ?
Też uważam ,że to ciekawa opcja.Może warto trochę zaryzykować :)

sluzbowo

Znany użytkownik
Reakcje
140 1 0
Tylko upewnij się czy kupujesz obrotnicę (ang. turntable) czy gramofon (ang. turntable). :)

BP, MSPANC

Jeszcze wiele wody w Nilu upłynie zanim automaty osiągną przyzwoity poziom tłumaczenia...

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
369 1 0
Reduktor solidny. W razie problemu naprawa niezbyt kosztowna. Cena 3-4 razy mniejsza niż firmowej. Jedyny minus że dość głęboka. Jeśli majsterkowanie Ci nieobce, zaryzykuj.
Miałem okazję naprawiać firmowe obrotnice. Do częstego używania (np imprezy) ich mechanika jest zbyt delikatna. A naprawa kosztowna.
Gdybym potrzebował obrotnicy to bym ją kupił.
PS: tego Czecha nie znam.

OP
OP
E

Enco

Nowy użytkownik
Reakcje
10 0 0
Witam ponownie:)
Zgłębiam dalej temat .
Ostatnio znalazłem coś takiego na Allegro
Roco 42615, Obrotnica H0 2,1mm z napędem (6717442521)
Wiem,że długość pomostu jest krótsza.
Zastanawia mnie ten sterownik.
Panowie proszę o radę czy warto się w to pakować.
Z góry dziękuję za wszelkie rady i Pozdrawiam.