• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

O wysięgnikach sygnałowych.

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.282 32 10
Dziś już nie wytrzymałem: otrzymałem przesyłkę z modelami zacnej (niegdyś) firmy Brawa i mnie trafiło - otóż we wszystkich modelach (pewnie spod jednej małej rączki) wysięgniki sygnałowe wklejone były równolegle (około, bo precyzji to w tym nie było żadnej, ale tendencja wyraźna) do krawędzi dachu, zamiast trzymać 'końcówki' na baczność.

Przypomniało mi to o innym modelu (Bachman-Liliput), w którym zjawisko to zaobserwowałem po raz pierwszy i wtedy tylko mnie rozśmieszyło.

Najgorsze w tym jest to, że co poniektórzy producenci zamiast się tego wstydzić, to jeszcze używają tej 'innowacji' jako zachęty do kupna modelu: http://www.roco.cc/uploads/tx_commerce/thumb_m15430_w560.jpg

Załączniki

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
635 3 1
OLF napisał(a):
(...) Najgorsze w tym jest to, że co poniektórzy producenci zamiast się tego wstydzić, to jeszcze używają tej 'innowacji' jako zachęty do kupna modelu
No cóż, takie czasy :D I nie jest to niestety przypadłość jedynie producentów modeli kolejowych...

Fefander

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dzień dobry.
Ja też kiedyś otrzymałem. I nie było jednego oraz rączki :devil:
Napisałem mail'a do brawy.
Żadnej odpowiedzi............
Może któryś z kolegów ma nadmiar.
Będę ogromnie wdzięczny.

Załączniki

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.539 252 31
Fefander napisał(a):
Dzień dobry.
Ja też kiedyś otrzymałem. I nie było jednego oraz rączki :devil:
Napisałem mail'a do brawy.
Żadnej odpowiedzi............
Może któryś z kolegów ma nadmiar.
Będę ogromnie wdzięczny.
bo źle napisałeś ,
ja wklejam im fotkę i pisze w mailu ,że trochę tego od nich mam , co jest prawdą ,
góra tydzień i brakujące drobne elementy mam w kopercie w domu gratis .

Lucjanek

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
a co powiecie na krzywe (nie równoległe w pionie i poziomie) bufory w wagonach brawy ,
jest to nagminne , jak dla mnie nie do przyjęcia , i żadnego wagonu BRAWY już nie kupię ,
mówię dzięki