Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Te materiały nie są teraz dostępne
Dzieje się tak zwykle, gdy właściciel udostępnił zawartość tylko małej grupie osób, zmienił jej widoczność lub ją usunął.
Przez YT dało się obejrzeć.
Rozwiązanie może i ciekawe, ale z tego co zrozumiałem, działa na TYLKO JEDEN konkretny typ sprzęgów, które na dodatek nie jest używany w TT.
Temat powinien być przeniesiony do działu "N".
@t_domagalski No tak. Ale sam pomysł jest świetny: "rozłączacza" nie widać zupełnie, bo jest pod torem. Gdyby ktoś teraz skonstruował odpowiednie sprzęgi do H0 i TT - ale w miarę możliwości nie udające "pięść Breżniewa", lecz coś bliższego naszym/europejskim kolejom - to byłaby to absolutna rewelacja.
Wielka zagadka modelarstwa kolejowego - czemu modele w H0, TT, N, Z maja takie sprzęgi jak mają i dlaczego od tylu lat nikt (prawie nikt) się nie pokusił na
Nie sądzę. Ile rozprzęgaczy widziałeś ostatnio zainstalowanych i wykorzystywanych na makietach? Ja od dawna żadnego. Wydaje mi się, że cyfrowe sprzęgi w taborze całkowicie wyeliminowały potrzebę zabudowywania rozprzęgaczy torowych.
Ile rozprzęgaczy widziałeś ostatnio zainstalowanych i wykorzystywanych na makietach? Ja od dawna żadnego. Wydaje mi się, że cyfrowe sprzęgi w taborze całkowicie wyeliminowały potrzebę zabudowywania rozprzęgaczy torowych.
Moim zdaniem ludzie nie montują rozprzęgaczy dlatego, że wyglądają kompletnie nienaturalnie, a poza tym chyba woleliby mieć zupełną swobodę jeśli chodzi o miejsce rozprzęgania. Niestety, ale cyfrowe sprzęgi ze względu na cenę montuje się tylko w lokomotywach. Zaletą rozwiązania z magnesem jest właśnie to, że rozprzęga dowolny tabor, a ze względu na brak widoczności mechanizmu i prostą konstrukcję można by umieścić takich rozprzęgaczy wiele, w różnych miejscach. Ja widzę w nich same zalety, poza koniecznością stosowania odpowiednich sprzęgów (ale to samo można powiedzieć o sprzęgach cyfrowych - trzeba zdemontować oryginalne sprzęgi). Ja się cieszę, że pojawiło się coś nowego. Jest alternatywa.