Mandylion napisał(a):
Z tego co pamiętam to posiadasz Roco Ae 6/6. Pisałeś o głośnym napędzie. Własnie kupiłem ten model w malowaniu zielonym (63878). Potwierdziło się. Silnik pracuje głośno, co mnie dziwi, bo wizualnie to typowy rocowski silnik. Oświetlenie słabiutkie. Poza tym to piękna lokomotywa. Te szwajcary mają w sobie coś urzekającego.
Tak, przykro mi ze co dziala glosno jak moj, ale z drugiej strony sie ciesze ze to jest tak "by design" a nie moj egzemplarz

(zazdrosze ze masz oryginalne malowanie SBB CFF FFS ja mam niestey Cargo)
sadze ze to nie silnik tylko przekladnie. Mam tez Re 6/6 i ten jezdzi cichutko.
Mieszkalem sporo czasu w Basel i Zurich - pamietam jazdy S-bahn Zurich oraz IC prowadzonymi przez Re460 i Re 4/4 II do wloch przez Gottarda - stad ten sentyment!
(swoja droga 50% lokow prowadzacych IC w CH to Re 4/4 40 letnie ale kazda wyglada jak nowka prosto z produkcji - serwisowane w Winterhur - zeby tak nasze EU07 serwisowali)
A co do szwajcarow jestem ich wielkim fanem. Oswietlenie w Ae 6/6 jest strasznieslabe jakby sie swieczki palily anie reflektory
ale lokomotywa piekna - chce zakupic teraz Re 4/4
aha i polecam ci bardzo Ae 4/4 BLS - suuuuper! Roco - cichutko jezdzi i super wykonanie naprawde polecam! jesli lubisz szwajcary to warto zakupic
Polecam
Ae 4/4
super wykonanie, super jazda, super cichutka!