• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowoczesny tabor PKP

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
877 9 4
Co prawda to nie tabor PKP ale wart przedstawienia. Przewozy regionalne od niedawna posiadają na swoim stanie dwa zmodernizowane wagony barowe cafeRegio typu 113Aa (podobne wagony ostatnio zmodernizowało PKP IC na trasę Przemyśl - Szczecin). Wagon ma wydzieloną cześć pasażerską 2 klasy. Oznaczenie wagonu BR3nopuz, nr wagonu 75 51 85-71 003-4.
75 51
IR Mewa Szczecin Główny - Warszawa Wschodnia
75_51_85-71_003-4.jpg

IR Matejko Kraków Główny - Warszawa Wschodnia
75_51_85-71_003-4_BR3bnopuz_st.Szczecin_27.12.2013_W-Wa_Zachodnia.jpg

dla porównania wagon w malowaniu PKP IC
DSC_0569WGK.jpg

zdjęcia ze str. http://wgk.cal.pl/index.php

Preki

Aktywny użytkownik
PGM
Reakcje
128 3 0
Nie wagon w malowaniu IC, bo to są dwa inne wagony, a ktoś inteligentny nadał im typ 113Aa, podczas gdy konstrukcyjnie są inne. Wagon PKP IC jest wagonem w całości barowym, natomiast wagon PR to wagon 2 klasy z jadalnią (tak jak niegdyś znaczna większość typu 113A, tyle że bez przedziałów).

TELEJEK

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Nie tylko jedzonko mają smaczne ale i trunki z procentem też . Może to nie ładnie ale jak kiedyś jechałem do Berlina oczywiście BWE to z tej radości tyle wysączyłem drinków ,że słabo pamiętałem dworzec w Berlinie.:D

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
862 1 0
Hmmm ... jak dla mnie szału niema (ogólnie trzymam kciuki za Pesę i Newag), a tu pozostaje mieć nadzieję aby użytkownicy i "kupiec" byli zadowoleni :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
E
Koleje w Polsce 19
Koleje w Polsce 1
Koleje w Polsce 5
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 1