Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Gdzie mogę uzyskać więcej informacji o modelu? Chodzi mi czy dany model mógł lub obsługiwał połączenie do Kędzierzyna-Koźla? Może ktoś wie lub są jakieś zdjęcia lub filmy? Szukam i nic nie mam. Nie chcę przegapić w swojej kolekcji czegoś co bywało w mieście Kędzierzyn-Koźle.
Nie znalazłem dowodów, ale są dobre poszlaki że tak mogło być: dwa interregio jadące przez Kędzierzyn-Kożle zostały uwiecznione z obsługa przez EN57 w barwach UMWD
1. EN57-1192 jako IR Szyndzielnia
2. EN57-780 jako IR Ostrów Tumski
Choć najlepszy przykład (odpowiadający 'tak i nie' na zadane pytanie, bo jechał w parze) to EN57-815 + EN57-920 IR "Szyndzielnia"
Przeczesz internety podając nazwy pociągów, przez KK jechały jeszcze Piast i Spodek
Nie znalazłem dowodów, ale są dobre poszlaki że tak mogło być: dwa interregio jadące przez Kędzierzyn-Kożle zostały uwiecznione z obsługa przez EN57 w barwach UMWD
1. EN57-1192 jako IR Szyndzielnia
2. EN57-780 jako IR Ostrów Tumski
Choć najlepszy przykład (odpowiadający 'tak i nie' na zadane pytanie, bo jechał w parze) to EN57-815 + EN57-920 IR "Szyndzielnia" Zobacz załącznik 1149285
Przeczesz internety podając nazwy pociągów, przez KK jechały jeszcze Piast i Spodek[/QUOTE]
Tak. Pociągi np. Szyndzielnia były przez takie jednostki obsługiwane. Jak wspomniałem brak mi jedynie "dowodu". Zdjęcie które dałeś już jest jakimś tropem. Dziękuję.
Tak. Pociągi np. Szyndzielnia były przez takie jednostki obsługiwane. Jak wspomniałem brak mi jedynie "dowodu". Zdjęcie które dałeś już jest jakimś tropem. Dziękuję.
W tamtym okresie zakład dolnośląski nie miał już jednostek specjalnie wytypowanych do obsługi pociągów IR, czy też innych priorytetowych. Jeździło co było sprawne. Nie szukaj dowodów w postaci zdjęć konkretnego numeru, bo to ślepa uliczka.
Mam pytanie dot. ostatnich wydań wagonów i lokomotyw w malowaniu PTKiGK: Zacząłem myśleć o skompletowaniu składu z ET21. Jak się mają nowowydane wagony Roco i Piko do rzeczywistości (na ile mniej więcej takie wagony jeździły, a na ile to przemalowanka)? Jeśli chodzi o wagony towarowe, to nie jestem purystą (nie znam się też zbytnio na nich), ale chciałbym chociaż mniej więcej wiedzieć co i jak.
Mam pytanie dot. ostatnich wydań wagonów i lokomotyw w malowaniu PTKiGK: Zacząłem myśleć o skompletowaniu składu z ET21. Jak się mają nowowydane wagony Roco i Piko do rzeczywistości (na ile mniej więcej takie wagony jeździły, a na ile to przemalowanka)? Jeśli chodzi o wagony towarowe, to nie jestem purystą (nie znam się też zbytnio na nich), ale chciałbym chociaż mniej więcej wiedzieć co i jak.
Tak po krótce, ani lokomotywy PTKiGK ani wagony weglarki Piko czy te talboty Roco nie są przemalowankami. Talboty Roco, choć owszem, raczej nie w każdym szczególe, odpowiadają generalnie polskiemu wagonowi 24Ve.
Inna sprawa czy lokomotywy PTKiGK Sp. z o.o. Zabrze prowadziły składy z wagonami z już zmienioną formą przedsiębiorstwa na PTK Holding Zabrze.
Tego nie wiem, ale jak nie jesteś purystą (jak i ja) to nie widzę problemu.