• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowe wydanie Bipy!!!

psz

Użytkownik
Reakcje
0 1 0
Wiadomość znakomita ale jeśli tak zostanie, to trzeba będzie wycinać jedno po jednym oknie na końcu :roll:

Fajnie, gdyby ta firma zauważyła polski rynek. Najlepiej, żeby ktoś zdolny jej w tym pomógł ;)

psz

Użytkownik
Reakcje
0 1 0
No to kolego nohab, proszę mnie oświecić, co w takim razie trzeba będzie zrobić, by nie wycinając środkowego okna, mieć wersję PKP dajmy na to z końca lat 80.?

EDIT:
Chyba że chodzi o pierwszych 10 egzemplarzy dostarczonych na PKP, to wtedy okna się zgadzają, ale mnie Bipa w III epoce niespecjalnie kręci...

holo

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Zaczniemy się martwić jak model będzie w sprzedaży. Póki co jest w planach, a te jak wiadomo lubią się zmieniać.

OP
OP
qwertas

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.056 57 2
NIe wiem skad w Polakach tyle watpliwosci.
Jeszcze miesiac temu wiele osob nie wierzylo ze Brawa zdazy wypuscic Br19.1 ex Pt31 w 2009, Rok temu watpliwosci byly jeszcze mocniejsze, bo byly glosy twierdzace ze z tego projektu nic nie bedzie. A koniec koncow wszystko poszlo zgodnie z planem. Brawa wypuscila ten model tuz przed swietami.
Mysle ze glownym sprawca "czarnych" mysli polskich kolekcjonerow jest Piko (model SU42/SP42). Jednak model Pt31 Brawy czy Bipa Rivarossi roznia sie od tego niewypalu tym, ze te modele nie sa w ogole robione z mysla o polskim rynku. A na niemieckich forach temat Bipy jest dosc czesty. Tak wiec moim zdaniem nie ma sie o co bac...

Niektore sklepy w Niemczech maja juz w ofercie te DR'owskie Bipy. Cena waha sie ok 175 Euro za 4-czlonowy sklad. A przy zamowieniu do 22. stycznia dostaje sie nawet 10% rabat.

Z Rivarossi jestem zadowolony - Br58 jest bardzo ladna, a wagony DB, tzw. D-zugi sa moim zdaniem nawet troche lepszej jakosci niz wypusty Roco.

Bede czekal na te Bipy z niecierpliwoscia :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2
Tabor 108
D
Tabor 8
Tabor 17
Tabor 0