• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Nowa makieta

Sebix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam, ostatnio zacząłem robić nową makietę bo ostatnia splonela mam 14 lat i nie mam pomyslu jak to zrobic dodam załacznik dodam ze mam mnostwo drze kupionych nowych domki nowe i troche taboru jak bedziecie mielii pomysly co i jak zrobic prosze o napisanie. dziękuje
IMG_20160926_214653.jpg

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.614 13 6
Moja rada jest taka, zanim wyślesz wiadomość na forum to przeczytaj to co napisałeś ze dwa razy. Powinno to być napisane mniej więcej tak;
Witam. Mam 14 lat i próbuję wykonać nową makietę ponieważ poprzednia uległa zniszczeniu. Mam kupione nowe drzewka, domki oraz trochę taboru. Czy mógłbym od kolegów uzyskać pomoc w odtworzeniu, odbudowie makiety. Za wszelką pomoc, sugestie, porady będę bardzo wdzięczny. Dziękuję. Ja w tym temacie Ci nie pomogę, ponieważ nie budowałem nigdy żadnej makiety.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.242 16 2
Witaj na forum.
Jeżeli dobrze rozumiem to na zdjęciu prezentujesz postęp prac nad nową makietą?
Jeżeli tak to moja rada na początek jest okrutna. Zerwij to wszystko.
Zacznij od nowa puki postęp jest niewielki.
Tory to U rurki? Wymieć na nowe choćby Piko lub Roco.
Używaj podkładów korkowych pod tory. ( można kupić podkład korkowy w rolce w Castoramie)
Układ torowy zaprojektuj tak by w obydwu kierunkach można było zmienić tor z zewnętrznego na wewnętrzny.
Zrób skromniejszy układ torowy ale dopracuj go do perfekcji, niżeli wielki a badziewnie wykonany.
Nie używaj trawy w rolkach i tym podobnych - kup elektrostatyczną.
Z elektrycznej łapki na muchy za 7-8zł można zrobić sadzarkę. ( poproś kogoś starszego o pomoc bo jak kopnie to włosy dęba stają)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 15
Planuję 9
Planuję 11
Planuję 30
Planuję 52