• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

N (1:160) Nowa makieta

marcelix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam ponownie, rok temu mialem temat o nowej makiecie, byly plany makieta miala byc w pokoju lecz gdy zbudowalem piersza czesc polki moja kochana swierdziala ze zajmuje za duzo miejsca I caly moj plan musialem odlozyc na pozniej. No I nadszedl czas wlasnie teraz w piwnicy domu wypatrzylem sobie troche wiecej miejsca I zaczynam. Mam juz zebrane dosc duzo materialu wiec jak tylko ogarne pomieszczenie ( do tej pory byl to sklad wszystkiego co sie tam miescilo) zaczynam prace.
Narazie pokazuje tylko plan ale jeszcze dzisiaj postaram sie zrobic fotki pomieszczenia a wlasciwie sciany.
Wszystkie rady jak I krytyka mile widziana :)
Przepraszam za brak polskich znakow

Załączniki

OP
OP
marcelix

marcelix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Narazie nie mam co fotografowac wiec dodam pare fotek z mojejego starego torciku ktory juz jest w posiadaniu innego hobbysty.
Co myslicie ? To byla pierwsza moja makieta na tych zdjeciach jeszcze nieskonczona, niestety pozniejsze foty gdzies zapodzialem.
CAM00141.jpg CAM00379.jpg CAM00468.jpg CAM00206.jpg CAM00212.jpg

OP
OP
marcelix

marcelix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
No wiec miejsce przygotowane, pierwszy segment ktory zrobilem juz wczsniej wisi. Czas na wycieczke do sklepu po sklejke i jakies inne materialy na podstawe.

Załączniki

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Widzę, że kolega używa Atlas code 55. Jak się sprawują te tory? Ponoć jakiś problem na rozjazdach jest. Jest to prawda? Ogólnie tory ładne. Chyba nawet odrobinę ładniejsze niż Peco. A co do makiety- kibicuję!

OP
OP
marcelix

marcelix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Hej fakt ze troszke trudniej je ulozyc sa jednak nizsze od Peco przez co trzeba je naprawde dokladnie ulozyc. Ja osobiscie bardzo je lubie naprawde ladnie wygladaja na makietach.

OP
OP
marcelix

marcelix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Hej troche czasu minelo, nie zrobilem za wiele ale sporo zakupow poczynilem. W miedzy czasie zaczalem budowac fabryke cementu wklejam pare fotek. Co myslicie o tym budynku wszystko robione od podstaw z nog od starych polek plastikowych ;) i evergreen styrene. Jescze troche musze dopracowac :cool: Sorry za swiatlo na pierwszej fotce ale taka tylko zrobilem i nie sprawdzilem.

Załączniki

OP
OP
marcelix

marcelix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam ponownie, kolejny etap budowy wykonany, idzie to powoli ale do przodu i zaczyna wygladac. Powstal jakis mostek, troche nowych torow, otwory pod osmioma rozjazdami przygotowane na slow motion switch machines na ktore jeszcze poluje na ebay mam na razie tylko dwa.Pytania zjebki sugestie mile widziane.

Załączniki

OP
OP
marcelix

marcelix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Patrząc na to zdjęcie zastanawiam się czy ten łuk wypuszczony nad tory, które są na niższym poziomie nie lepiej byłoby jednak wyprostować, by jednak nad te tory nie wychodził? Troche dziwnie to wygląda moim zdaniem: http://forum.modelarstwo.info/attachments/20150326_201731-1-jpg.281605/
A makietka ambitna :)
Pewnie masz racje ze moze to dziwnie wygladac, jednak zrobilem ten luk ze wzgledu na fabryke cementu ktora tam bedzie sie znajdowala. Dzisiaj to jeszcze przemysle zobacze czy mi sie to wszystko tam zmiesci przy prostym torze.

GiePulec Bachmanowksi? jak się sprawuje? Dekoder ma regulację prędkości max?
Sprawuje sie fajnie, co prawda potrzebuje generalnego czyszczenia ale ladnie chodzi, moze troszke glosno ale pod okolo 4% wzniesienie na starej makiecie ciagal po 9 wagonow bez problemu ( wiecej jeszcze nie testowalem nie bylo gdzie :confused:).
Co do dekodera to przyznam sie ze nie wiem .

krakowiak

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
1.058 23 0
Choć to nie moja skala, to jednak klimaty amerykańskie, jak najbardziej moje - dłubię "Moją małą Amerykę" w domu w H0 :) mam nadzieję, że Twoja piwnica jest wolna od wilgoci i szkodników? ;) wzorujesz się na konkretnej kolei, na konkretnym obszarze Stanów? Pytam, bo będzie to miało znaczenie np. przy tworzeniu krajobrazu, zieleni, a także przy doborze koloru gleby.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 4
Planuję 9
Planuję 11
Planuję 30
Planuję 52