• Podczas tworzenia nowego ogłoszenia prosimy o wybranie prefixu. Znacząco ułatwi to innym użytkownikom korzystanie z ogłoszeń w dziale Giełda.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Hej Gość czy wiesz, że w dziale giełda można edytować swoje wpisy oraz usunąć cały temat kiedy ogłoszenie jest już nieaktualne?
  • Prefixy pozwalają wydzielić wyświetlanie ogłoszeń tylko konkretnego typu.

Kupię Niemieckie wagony pasażerskie Piko, Roco, Fleischmann, Liliput.

MIKOT 1

Znany użytkownik
Reakcje
4.571 99 132
Kupię różne niemieckie wagony pasażerskie czteroosiowe przedwojenne i powojenne w dobrym stanie. Epoka II I III.

Ostatnio edytowane:

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.281 88 0
Stary Schicht wchodzi w grę? Mam 4-członowy DBze z IV ep. Środkowe człony z zestawu uzupełniającego, inny odcień. Dorobiłem mu oświetlenie na LEDach (wnętrze i końcówki z obu stron) i prosty dekoder pozwalający je włączać.

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.806 41 4
W epoce II wagony miały okrągłe orły, a to jest IIIa. Napis dyrekcji i ilość miejsc pod dachem, między oknami z lewej strony, wprowadzone w 1938/39 roku. Od 1939 powinien przy tych napisać był "Reichsadler". N-ry katalogowe Roco 44536-39, rok 1988/89. Mie wiem czy później było wznowienie ok 2010 roku jak zmodernizowali würtemberską C w III epoce.
Patrząc na link to są te opakowania i nawet powyższe numery katalogowe.