• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

niby makieta-niby moduł

P

przemyslawkijo

Gość
witam grono forumowiczów,
na imię mam Przemek.

chcę się podzielić tym co udało mi się dotychczas zrobić-z góry uprzedzam że nie jest to fachowa praca, lecz jedynie z małego zamiłowania do h0. miałem kiedyś makietkę stołową ale to zajmowało dużo miejsca, więc czerpiąc małe wzorce z makiet pt: Makieta Przemytnika i
Dworzec w sypialni
, zacząłem sam coś skrobać z tego co miałem :LOL:
kupiłem dechę 40cm szer/210cm dł, poukładałem i porobiłem izolowane tory (tak jak na makietakolejowa.pl), zamiast szutru użyłem substratu akwarystycznego i jakoś to wyszło.

proszę o opinie - podkreślam, że jestem laikiem w tej dziedzinie

Załączniki

• 72,6 KB Wyświetleń: 2.004
  • 107,6 KB Wyświetleń: 2.008
  • 97,6 KB Wyświetleń: 1.998
  • 102,1 KB Wyświetleń: 2.002

konrad10

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam. Prosisz o opinie, ale nie wiem czy ja nie widzę u siebie zdjęć czy Ty nie wgrałeś zdjęć. Wgrywamy jako załączniki ;)

Pozdrawiam

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
84 1 0
Czesc przemyslawkijo ! nie zalamoj rak ,popatrz tu na forum na relacje z konstrukcji makiet ktore to powstaja . Trening czyni mistrza , nikt z nas nie urodzil sie MODELARZEM, makiety tu prezentowane powstaja niekiedy latami.I wszyscy podczas prac przy ich budowie ucza sie i nabiersja nowych doswiadczen . Glowa do gory i DOROBOTY !!!.Powodzenia przy dalszych pracach.

EU06-01

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
mattia napisał(a):
Czesc przemyslawkijo ! nie zalamoj rak ,popatrz tu na forum na relacje z konstrukcji makiet ktore to powstaja . Trening czyni mistrza , nikt z nas nie urodzil sie MODELARZEM, makiety tu prezentowane powstaja niekiedy latami.I wszyscy podczas prac przy ich budowie ucza sie i nabiersja nowych doswiadczen . Glowa do gory i DOROBOTY !!!.Powodzenia przy dalszych pracach.
dokładnie a wiekszosc tu sie wypowiadających to bez mała jakies gbury myslace ze są modelarzami ze swiatowej ligi.potrafią tylko krytykowac i negowac a wcale nie jest powiedziane ze są lepsi .

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
Oooo... w końcu ktoś z takimi samymi zainteresowaniami i z tej samej dzielnicy Szczecina ;)
Powodzenia w rozbudowie i modernizacji makieto/modułu ;) Sam po sobie wiem jak trudno jest wygospodarować miejsce na swoje 'zbiory' ;)

OP
OP
P

przemyslawkijo

Gość
Uriel napisał(a):
Oooo... w końcu ktoś z takimi samymi zainteresowaniami i z tej samej dzielnicy Szczecina ;)
Powodzenia w rozbudowie i modernizacji makieto/modułu ;) Sam po sobie wiem jak trudno jest wygospodarować miejsce na swoje 'zbiory' ;)
szanowny Urielu bardzo chętnie bym posłuchał porad itp, tym bardziej, że ktoś może mieć większe pojęcie na ten temat, tym bardziej, że jest na miejscu...pozdrawiam

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
W sumie to nie wygląda to źle, przecież nie każdy musi być super modelarzem ;)
Jednak pozbył bym się tych plastikowych drzew i wstawił coś bardziej realistycznego - np to:
http://allegro.pl/ho-tt-n-drzewa-drzewo ... 64898.html
http://allegro.pl/ho-tt-n-drzewa-faller ... 65393.html

Możesz też pomyśleć nad patynowaniem budynków oraz torowisk.

Ja np sam dłubię drzewka z komosy... szału nie ma, dużo mi brakuje do drzew, które robi Zbyszek (viewtopic.php?f=43&t=1487&start=300). Dopiero się uczę w tym temacie.
Wygląda to tak:

Załączniki

OP
OP
P

przemyslawkijo

Gość
czy ktoś się z Was orientuje, może gdzieś jest jakiś post dot. własnoręcznych zasilaczy????????

bo na razie taki próbujemy stworzyć,,,a co do taboru-pomyślę nad redukcją :)

enek

Użytkownik
Reakcje
89 3 4
przemyslawkijo napisał(a):
czy ktoś się z Was orientuje, może gdzieś jest jakiś post dot. własnoręcznych zasilaczy????????bo na razie taki próbujemy stworzyć,,,a co do taboru-pomyślę nad redukcją :)
Prosty zasilacz możesz kupić tu http://zabawki-sklep.infox.net.pl/mehano-zasilacz-f371-p-916.html :roll: lub skorzystać z informacji http://wiki.gbbkolejka.pl/tiki-index.php?page=Elektryka+analogowa. 8) Ewentualnie próbować zrobić coś samemu ;) Zajrzyj do załącznika pdf.

Załączniki

OP
OP
P

przemyslawkijo

Gość
na allegro za grosze zdobyłem ciuchcię, a że jako tako się jeszcze nie znam więc w ją sobie przerobiłem, może mało dokładnie ale z daleka dość ciekawie wygląda :LOL:

kiedyś nad nią mocniej popracuję ale na razie starczy - grunt że wyczyszczona i przesmarowana

Załączniki

• 113,5 KB Wyświetleń: 1.301
  • 87,6 KB Wyświetleń: 1.303