• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Neverending story - pierwsza makieta

Reakcje
0 0 0
Chciałbym szanownemu gronu zaprezentować naszą (moją i mojej córki) idealną makietę. Inspiracją do jej stworzenia była figura idealna, czyli koło (stąd tytuł tego wątku). Do tematu podeszliśmy bardzo syntetycznie oddając istotę genialnego układu tego tortu oraz wyciągając z rzeczywistości elementy, które są najbardziej charakterystyczne dla przedstawianego elementu. Chcieliśmy pokazać taki wczesnojesienny klimat w epoce IIIa. Proszę mi wybaczyć pewne braki - makieta jest ciągle w budowie. Mam zamiar dodać jeszcze kilka budynków, drzew, stację oraz sterowanie dcc.
Będę wdzięczny za opinie i komentarze.
Pozdrawiam Irek

Załączniki

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
365 17 0
Re: Never ending story - pierwsza makieta

Jajcarz :D A mi sie skład podoba. Chyba pora sprawić sobie taką zajefajną BR 80 :!: A makietka tez w porządku ;)

OP
OP
irek
Reakcje
0 0 0

Do puki nie mam Pm36-1, to naszego szczupaka musi ciągnąć takie coś, a sterowanie dcc chcę podłączyć, żeby w końcu cieszyć się oświetleniem wagonu.
Pozdrawiam :)
ps.
na poważnie w przygotowaniu mam duży dworzec miejski z Górnego Śląska..., ale jeszcze trochę za wcześnie na fotki :)

K

Konrad 0

Gość

Witaj, powinienieś dołączyć jeszcze ok. 9 wagonów i będziesz "gonił w piętkę" :D :D :D
Gratuluję inscenizacji, trochę w stylu Picasso, fajne na plakat skali H0 :shock: :shock: :shock:

OP
OP
irek
Reakcje
0 0 0

archico napisał(a):
Witaj, powinienieś dołączyć jeszcze ok. 9 wagonów i będziesz "gonił w piętkę" :D :D :D
Gratuluję inscenizacji, trochę w stylu Picasso, fajne na plakat skali H0 :shock: :shock: :shock:
Wczesny okres Picassa i Braque'a będzie, jak zrobimy kubistyczne drzewka - wrzucę fotki z postępów naszych prac.

Reakcje
0 0 0
irek napisał(a):
Chciałbym szanownemu gronu zaprezentować naszą (moją i mojej córki) idealną makietę.Chcieliśmy pokazać taki wczesnojesienny klimat w epoce IIIa. Proszę mi wybaczyć pewne braki - makieta jest ciągle w budowie. Mam zamiar dodać jeszcze kilka budynków, drzew, stację oraz sterowanie dcc.
Pozdrawiam Irek
:shock: A gdzie jest chatka Kubusia Puchatka? :D
Biorąc pod uwagę "poważne" podejście do tematu - (wspomniana epoka IIIa i lata od 1945 do 1955-60) trzeba będzie wziąć pod uwagę też Misiowy Dom Partii Robotniczej z czerwonymi flagami na masztach i wywieszonymi transparentami "Misie wszystkich krajów łączcie się w sojuszu robotniczo - misiowym"... :LOL:

OP
OP
irek
Reakcje
0 0 0
UNIVERS napisał(a):
irek napisał(a):
Chciałbym szanownemu gronu zaprezentować naszą (moją i mojej córki) idealną makietę.Chcieliśmy pokazać taki wczesnojesienny klimat w epoce IIIa. Proszę mi wybaczyć pewne braki - makieta jest ciągle w budowie. Mam zamiar dodać jeszcze kilka budynków, drzew, stację oraz sterowanie dcc.
Pozdrawiam Irek
:shock: A gdzie jest chatka Kubusia Puchatka? :D
Biorąc pod uwagę "poważne" podejście do tematu - (wspomniana epoka IIIa i lata od 1945 do 1955-60) trzeba będzie wziąć pod uwagę też Misiowy Dom Partii Robotniczej z czerwonymi flagami na masztach i wywieszonymi transparentami "Misie wszystkich krajów łączcie się w sojuszu robotniczo - misiowym"... :LOL:
Zrobiliśmy słuszną czerwoną drogę, którą podążał naród.
A co do chatki Kubusia, to raczej jej nie będzie. Myślimy o czerwonym autku listonosza Pata - co prawda jego akcja dzieje się w Anglii, ale z obserwacji wynika, że i tak Pat zawsze jeździł środkiem drogi :)
Pozdrawiam Irek

Mulko

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
irek napisał(a):
[...]ale z obserwacji wynika, że i tak Pat zawsze jeździł środkiem drogi :)
To ustawcie dodatkowo za budynkiem przyczajonego policyjnego poloneza, lub jeżeli to ma być III epoka, milicję i to na tej czerwonej drodze :D

A co do makiety, to ma ona taki "klimat" :D. Życzę miłej zabawy z córką-modelarką :D