Witam, mój mąż zainteresował się ostatnio budową dioram o różnej tematyce. Obejrzał już chyba kilkadziesiąt filmików na YT i zawsze jak jesteśmy gdzieś gdzie takie makiety można znaleźć to się nimi zachwyca
W związku ze zbliżającymi się jego urodzinami chciałabym mu kupić trochę materiałów dzięki którym mógłby spróbować swoich sił w tej dziedzinie. Szukałam informacji na temat tego czego się używa do robienia dioram ale jest tego tak dużo że ciężko mi było wybrać takie najbardziej podstawowe produkty. Myślałam żeby kupić przynajmniej kilka rzeczy które pozwolą na zrobienie prostej dioramy z brzegiem morskim lub rzeką i odrobina roślinności . To co już wymyśliłam to wikol,duuużo plasteliny lub gliny (widziałam na allegro takie po 0,5kg),kilka kawałków sklejki lub innego drewienka( albo tektury), do tego trochę piasku, małe kamyczki i coś z czego można by zrobić krzaczki i drzewa (może gąbka i druciki różnej grubości ?), i spryskiwacz taki jak do kwiatków. Czy są jeszcze jakieś produkty pierwszej potrzeby bez których nie da się zrobić dioramy? (nie chodzi o zrobienie super profesjonalnej makiety tylko raczej próba sił i nauka różnych technik modelowania).
Będę wdzięczna za wszelkie porady w tym temacie
Będę wdzięczna za wszelkie porady w tym temacie