• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nanox S88 a GenLi

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
284 10 2
Witam tu wszystkich jako nowy uzytkownik tego forum.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów odnośnie dzialania interfejsu Gen Li podłaczonego do centralki Nanox S88 ze strony Paco. Wiadomo ze zestaw ten powinien działac np z GbbKolejka ale nie wiem jak jest z informacja w systemie S88 czy zostanie ona przesłana do komputera poprzez Gen Li podłaczony do Nanoxa czy trzeba zrobic jeszcze interfejsc Gen HSi. Prosze o pomoc gdyz nie moge sie w tym polapac. Zroblem na razie MiniDCC (w celach testowych) dziala OK. Teraz koncze Nanox-S88 i chcialbym to jakos polaczyc z komputerem.
Pozdrawiam
Arek K
Łódź

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
ale nie wiem jak jest z informacja w systemie S88 czy zostanie ona przesłana do komputera poprzez Gen Li
Jeśli w ogóle przesyła, to musi dokładnie symulować rozkazy centralki Lenz w protokole XpressNet... jest to teoretycznie możliwe...
Teraz koncze Nanox-S88 i chcialbym to jakos polaczyc z komputerem.
A to nie łatwiej połączyć poprzez protokół HSI - prosty protokół...

MarcinM

Nowy użytkownik
Reakcje
11 0 0
Witam
Ja mam zrobione GenLI-S88 i NanoX-S88 i działa bez problemu. GbbKolejka pokazuje stany S-88. W GenLI-S88 jest możliwość konfiguracji adresu startowego S-88. NanoX-S88 ma wbudowane wejście S-88 więc chyba Twój zestaw będzie działał także prawidłowo. NanoX-S88 powinien przez Gen Li wysłać do kompa informację S-88 a resztą zajmie się GbbKolejka. Ja próbowałem to na wersji demo i działało za pierwszym razem. Do gniazda S-88 musisz mieć podłączony moduł informacji zwrotnej.
Ze strony Paco mam zrobionych dużo rzeczy i wszystkie działają bez problemu.
Pozdrawiam
Marcin

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 24
DCC 3
DCC 3
DCC 8
DCC 24