Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Czesc hugwa! Wyszlo super,male pytanko,dwa: z czego zrobione sa podklady oraz gdzie mozna trafic na szablon ,bo to chyba jest "TO" co kolo rozjazdu pokazane na fotkach.Mattia.
Podrozjazdnice są z laminatu...no, takiego elektronicznego. Miedź z jednej strony, 1mm grubości. Pocięte na paski 1.65 na maszynie. Szablon zaprojektowałem sam. Daaaawno temu.
Spróbuj użyć kulek do BGA (zawsze ta sama objętość lutowia) albo ponacinaj miedź na laminacie w niedużej odległości od szyny - ciekły metal tego nie przeskoczy
Zdjęcie rozjazdu po malowaniu, na zbiorowym w środku razem z poprzednią wersją total hardcore code 55 i gotowcami peco.
Kupiłem też kulki 0.6, pomysł w dechę. Ale podkładów nie nacinałem, tylko wytrawiłem.
Myślę, że powinieneś się poważnie zastanowić nad produkcją takich szablonów o różnym skosie i dla rożnych skal. Z "podobnych" znam tylko http://www.handlaidtrack.com/ ale z tego wychodzą tylko rozjazdy dla hamburgeiros
Europejskich rozjazdów nie ma jak łatwo położyć, albo z ręki albo myśl sam Zbyt na to byłby nie tylko w pl.
Nie, to są wąsy z blachy przeciągane od spodu przez otwory w ruszcie. Gwoździe ME nie nadają się do eNki.
Jak przejrzysz temat który podlinkowałem to zobaczysz na trzeciej stronie jak to wyglądało.
A ten szablonik to z metalu jakiegoś? Ja zaprojektowałem sobie coś podobnego ale na podrozjezdnice do wajch H0e, miał mi gościu wyfrezować w pcv ale coś cisza w temacie.
Nie robiłem za wiele zdjęć w trakcie lutowania. Z grubsza proces jest podobny do Fast Track - lutuje się kilka podrozjazdnic trzymających w kupie cały rozjazd, potem resztę.
Stojące prostokatne blaszki trzymają podkłady, te wyższe i bardziej frymuśne - szyny, czasem też podkłady.