• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

[N] Rz S42-230-1:9.51 spd

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
83 1 0
Czesc hugwa! Wyszlo super,male pytanko,dwa: z czego zrobione sa podklady oraz gdzie mozna trafic na szablon ,bo to chyba jest "TO" co kolo rozjazdu pokazane na fotkach.Mattia.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Podrozjazdnice są z laminatu...no, takiego elektronicznego. Miedź z jednej strony, 1mm grubości. Pocięte na paski 1.65 na maszynie. Szablon zaprojektowałem sam. Daaaawno temu.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Zdjęcie rozjazdu po malowaniu, na zbiorowym w środku razem z poprzednią wersją total hardcore code 55 i gotowcami peco.
Kupiłem też kulki 0.6, pomysł w dechę. Ale podkładów nie nacinałem, tylko wytrawiłem.

Więcej zdjęć z historii mojej choroby psychicznej można obejrzeć za ścianą: http://forum.n-orma.pl/viewtopic.php?p=41732#41732

Załączniki

sirpsychol

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Myślę, że powinieneś się poważnie zastanowić nad produkcją takich szablonów o różnym skosie i dla rożnych skal. Z "podobnych" znam tylko http://www.handlaidtrack.com/ ale z tego wychodzą tylko rozjazdy dla hamburgeiros :(
Europejskich rozjazdów nie ma jak łatwo położyć, albo z ręki albo myśl sam ;) Zbyt na to byłby nie tylko w pl.

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
384 10 1
Wrzuć proszę przybliżenie na mocowania szyn. Nie mogę tam nic dojrzeć.

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
384 10 1
A no właśnie gdzieś mi się omsknęły Twoje zdjęcia z mocowaniami :) Z tego co widać to są gwoździe ME

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Nie, to są wąsy z blachy przeciągane od spodu przez otwory w ruszcie. Gwoździe ME nie nadają się do eNki.
Jak przejrzysz temat który podlinkowałem to zobaczysz na trzeciej stronie jak to wyglądało.

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
384 10 1
A ten szablonik to z metalu jakiegoś? Ja zaprojektowałem sobie coś podobnego ale na podrozjezdnice do wajch H0e, miał mi gościu wyfrezować w pcv ale coś cisza w temacie.

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
384 10 1
Mogę prosić o kilka zdjęć z procesu lutowania na tym szablonie? Za położenie szyn zapewne odpowiedzialne są te postawione na sztorc blaszki.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Nie robiłem za wiele zdjęć w trakcie lutowania. Z grubsza proces jest podobny do Fast Track - lutuje się kilka podrozjazdnic trzymających w kupie cały rozjazd, potem resztę.

Stojące prostokatne blaszki trzymają podkłady, te wyższe i bardziej frymuśne - szyny, czasem też podkłady.