• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa N-ka nad garażem

OP
OP
corwin

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
trochę zmienił się układ makiety. Zaprojektowałem sobie skrzynki i w przyszłym tygodniu prototypy mają do mnie dotrzeć - jak będzie ok - to mam nadzieję, że w miarę niedługo pokażę zdjęcie ustawionych stołów na poziomie ukrytych stacji. Będzie ich albo 3 albo 4 - każda po 21 torów. Postaram się niedługo wrzucić pierwsze zdjęcia a nie tylko zrzuty ekranu.

Załączniki

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.159 81 12
...czy już siadać z popcornem??
Zapowiada się ciekawy serial...
A poważniej, każda epoka ma mieć dedykowane tory odstawcze a tych epok trochę jest...
Żona powiedziała by, że mnie pogrzało...:LOL:

Powodzenia i pozdr,...

OP
OP
corwin

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
Skrzynki powstają,

centrum sterowania makietą gotowe

Nogi do skrzynek przyjechały

A gwoździarka Makity powoduje, że składa się elegancko, szybko i wyrób końcowy jest jak trzeba

Załączniki

OP
OP
corwin

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
w miedzyczasie składam skrzynki i cyzeluję projekt. A ponadto kończę aplikację do inwentaryzacji modeli - niedługo wrzucę na forum testową wersję. Bo okazało się, że w Nce łatwo kupić 3 razy to co już się ma....

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.438 146 0
Jak wspomniałem w innym wątku, w przypadku modeli europejskich - duble są możliwe.
U mnie w excelu USA miałem może kilka dubli, większość udało mi się wyprostować, czyli sprzedać. Ale najbardziej zadziwia mnie dubel, którego nie mogę znaleźć i nie wiem co z nim zrobiłem (sprzedałem?). Zdziwienie jest spowodowane tym, że zamówiłem na niego kalki (przebicie numeru inwentarzowego) - no ale nie ma modelu :(

poza tym corwin, inwentaryzacja to tylko wymówka ;)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.844 573 30
Właśnie po to ta aplikacja, żeby łatwiej i szybciej można to było zrobić.
A to zaczyna być interesujące. Czekam niecierpliwie, bo mam jeszcze sporo do spisania, m.in. modele N, których być może będę się pozbywał. A poza tym trochę H0m i H0e, których też jeszcze nie spisałem.