• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

MX 630 ! którędy droga?

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.238 52 6
Po dokładnym przeczytaniu instrukcji i licznych próbach róznych ustawień róznych cv nadal w kilku przypadkach nie mogę sobie poradzić z pewnym problemem. Mozliwe, że rzecz leży w wyższych cv 121,122,123, a ja posiadam MM. Gdzieś w połowie pokrętła następuje szarpnięcie w trakcie zwalniania i przyśpieszania. Do połowy i po połowie przyspieszenie jest jednostajne i bez zastrzeżeń, jednak w ww okolicy gwałtownie wzrasta na chwilkę ( przy przyspieszaniu) lub maleje( przy zwalnianiu) by potem spowrotem zwalniać/przyspieszać jednostajnie. Prosze o jakieś sugestie! Te obserwacje dotyczą głownie FLmanów i Gutków.

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
359 0 0
garcia ramirez napisał(a):
... Mozliwe, że rzecz leży w wyższych cv 121,122,123, a ja posiadam MM....
multiMAUS bez problemu obsługuje CV do 255. W Dekoderach ZIMO wyższe CV też możesz zmieniać dzięki "pseudoprogramowaniu" wpisując wcześniej odpowiednią wartość do CV7.
Mam MM oraz różne deki ZIMO i to działa.... :LOL:

Pozdrawiam
Piotr

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
A najpierw zmienić tryb pracy MM.
Z biblioteki gdzie dostęp jest do paru CV na bezpośredni do CV ;)
To taki tryb pracy gdzie nie widać nazwy lokomotywy a jej rzeczywisty numer=adres.

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.793 62 3
Jeśli masz LM2, to również za pomocą pseudoprogramowania można zminiać wartości powyżej 99. A instrukcję z tego co kojażę, to do dekoderów masz.

OP
OP
garcia ramirez

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.238 52 6
Re: MX 630 ! Wszystko gra i buczy !

Okazało się, że to ze mną coś nie tak a nie z dekiem i programowaniem,. Mam mm i coś najwyraźniej pomyliłem ją z lm2. Poustawiałem juz sobie i wszystko gra. Dzięki !

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 9
DCC 14
DCC 6