• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Muzeum Komunikacji

Rosynant

Użytkownik
Reakcje
66 1 1
Miesiąc temu jechałem pociągiem do Gliwic. Akurat gdy szykowałem się do wysiadania, pociąg mijał fabrykę wagonów i katem oka na zakładowych torach zauważyłem dwa parowozy. Jeden to napewno Ty2, a drugi to tendrzak niestety nie przyjrzałem się dokładnie jaki. Za tym tendrzakiem stała SM30. Można wiec przypuszczać, że to te lokomotywy z Warszawy.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.142 81 12
W ogóle to muzeum to jakiś hmm... dziwny twór. Od jakiegoś czasu co przejeżdżam na S3/S9 i póki co, tylko trawa zmienia swe oblicze. Budynek z dwoma stanowiskami ( bramami wjazdowymi ) bez wrót nawet prowizorycznych by zabezpieczyć wnętrze przed miłośnikami recyklingu. Poza tym trudno o więcej spostrzeżeń...

Co do filmiku - sądząc po audio to węglarki pełne dla uzyskania masy hamującej (oczywiście zmieniacz siły hamowania na ładowny)

Pozdrawiam z MMz:)

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
10.010 30 0
W ostatnim czasie do tzw. "Muzeum", na zabytkowej platformie, przyciągnięto przęsło jakiegoś mostu. Będzie co sprzedać na złom...

1.JPG

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
10.010 30 0
To przęsło juz tam leży od ...jeśli się nie myle prawie miesiąca ( mniej więcej...)
Sprawą drugorzędną jest, czy przęsło leży tam "prawie od miesiąca", czy tylko od dwóch i pół tygodnia. Pierwszorzędną natomiast, że:
1. najprawdopodobniej podzieli los innych "eksponatów" - palnik lub totalna degradacja;
2. "Muzeum" od czasu zainaugurowania, przed kilku laty, swojej "działalności" nigdy nie zostało oficjalnie otwarte dla zwiedzających.

Kamil97

Aktywny użytkownik
Reakcje
224 1 0
Ten parowóz to bezogniowiec z "muzeum", stoją tam też wagony towarowe.
[DOUBLEPOST=1503335296][/DOUBLEPOST]Ten Czachówek to albo nowa filia, albo ciche miejsce do pozbycia się taboru.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.142 81 12
No tak... nastawiali dużych zabytków by przysłonić teren i teraz po cichu znikają eksponaty jak widzę...:devil::devil::devil:
Stronę ww instytucji jakiś czas temu jeszcze widziałem w googlu, a mordoksięga z ostatnim wpisem z okolic 9.6.2014...WTF??

Pozdrawiam z MMz:)

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.591 74 0