• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje skromne wyroby

Fapo

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
992 14 0
Witam wszystkich w nowym wątku, po przerwie.

Będę tutaj co jakiś czas wrzucać modele wykonane przeze mnie, na moich materiałach i moich sprzętach od A do Z (oczywiście pomijając modele bazowe herpy). Nie ukrywam także, że ta "kolekcja" może się co jakiś czas uszczuplać ze względu na chęć rozwoju. Natomiast zdjęcia zostawiam tutaj w formie pamiętnika.

Co do modeli, nie będą one w 100% idealne. Niestety w tej skali błąd, który ma 0,25mm, 0,5mm jest bardzo widoczny. Uważam, że można śmiało takie błędy wybaczyć.

Na pierwszy rzut idzie model mojej zaprzyjaźnionej firmy BENSKI. Zapraszam do oceny oraz komentarza.

1. DAF XG "BENSKI"

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

OP
OP
Fapo

Fapo

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
992 14 0
Fajnie, że pojawią się nowe modele i relacje. Przydałoby się uzupełnić prezentację zdjęciem oryginału(y)
Fabian rewelacyjnie zrobiłeś ten model(pierwszy raz widzę ten malowanie)o_Ogratuluję świetnej roboty i czekam na kolejną prezentację(y)
Ten model to tak na prawde prospekt. Ciągnik jest realny, ale naczepa to już fikcja z potencjałem na wdrożenie w skali 1/1.

Adix

Znany użytkownik
Reakcje
1.832 2 0
Fabian zrobiłeś świetny model (y) To napewno będzie więcej z tej serii modeli BENSKI . To czuje jak zrobiłeś taką perełkę to napewno masz i cysterny od nich , bo też mają ciekawe i różnorodne tylne malowania . Chciał bym też zobaczyć model z Nitronu ;) Pozdrawiam .

OP
OP
Fapo

Fapo

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
992 14 0
Dziękuję wszystkim za odzew. Trochę to zajęło, żebym mógł robić w końcu "czyste" modele. Zawsze lubiłem modele, które są w stanie takim jakim herpa je wypuściła, ale czegoś mi brakowało. Więc postanowiłem robić swoje modele w stanie herpa w plusie. Nie jestem w tym najlepszy, brakuje dużo szczegółów, ale ja to akceptuje. Jeszcze chwilę to potrwa, ale mam nadzieję, że w tym roku będą dwie petardy.

Przechodząc do następnego modelu, co bym jeszcze dodał to: oznaczenia na grillu oraz wrzucił normalną rure wydechową z hipsu pomalowaną na srebrno. Zapraszam do dyskusji.

2. Scania R Streamline "TRANSAD"
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.617 387 20
Bardzo fajne modele robisz. Gratuluję. Przydałoby się żebyś robił zdjęcia bez tej akrylowej nakładki, trochę psuje odbiór modelu. No a jak trzymasz te miniatury w gablotce, to tej białej przydałyby się lustra... ;)