Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Maćku, ta robota to sama przyjemność. Odkręcenie nadwozia ze Skody- 2 śrubki-1 minuta. Trochę więcej czasu poświęciłem na odłączenie ramy z kiprem od podwozia Jelcza, następnie wyrównanie pilnikiem pozostałości po kleju, obróbka kawałka plexi do wymiarów 35x18mm, przyklejenie tego kawałka plexi do ramy podwozia bramownicy, przymierzenie do podwozia Jelcza, wywiercenie 3 otworów, nagwintowanie gwintownikiem 2mm, przykręcenie śrubkami do ramy Jelcza i koniec przeróbki.
Z tablicami rejestracyjnymi pełna zgoda, spróbuję przerobić na zabytkowe. A tak w ogóle to miała być tylko jedna przeróbka, jak to mówią, 3 razy zmierz, raz utnij. Do tej pory nie wiem jak ja mierzyłem ten element pod szerokość skrzyni, miało być 58mm a wyszło 48mm. W sumie wyszło to dobrze, wykorzystałem do tej węższej skrzyni i zamontowałem błotniki od modelu holownika Raby, który wcześniej zamontowałem na podwoziu Jelcza, i mam dwa modele zamiast jednego.
Zakupiłem po 50 zł takie modele, Star 20 oraz Opla Mautiera, W internecie znalazłem zdjęcia Stara SG10 więc postanowiłem wykonać taki pojazd do mojej kolekcji. Model jest jeszcze nie skończony. Podobno kolekcja Kultowe Ciężarówki PRL-u ma zostać przedłużona o kolejne numery, nie powiem że bardzo chętnie widział bym taki model w tej kolekcji.
Nie znam historii tego pojazdu, ale wygląda na to że do tego prototypu wykorzystano zespół podwozia gąsienicowego z pojazdu niemieckiego. Być może z takiego Opla.
A swoją drogą myślę że warto założyć do tego Opla oś ze Stara i będzie z tego Opel Blitz. Żeby dodać odrobinę historycznego realizmu to można by przemalować ten model na barwy cywilne z okresu powojennego jako pojazd po naprawach i wymianie zużytych oryginalnych podzespołów na krajowe.
Nie znam historii tego pojazdu, ale wygląda na to że do tego prototypu wykorzystano zespół podwozia gąsienicowego z pojazdu niemieckiego. Być może z takiego Opla.
Z podwozia Stara 20 został kawałek tylnego mostu więc postanowiłem go wykorzystać do wykonania wózka do przewozu dłużycy. Model Tatry jest pokazany poglądowo.