• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Moje małe przed Alpie

Dzulian

Nowy użytkownik
Reakcje
7 0 0
Witam
Od kilku miesięcy zacząłem budować makietę pierwszy stół stanął w garażu o wymiarach 235 cm x 107 cm
Garaż okazał się beznadziejnym pomysłem i za zgodą żony przeniosłem wszystko do pokoju syna ma dość duży pokój więc razem się jakoś mieścimy heh.
Postawiłem nowy stół w kształcie litery L dłuższy bok 235 cm krótszy 160 cm szerokość obu blatów została tak jak garażu czyli 107 cm.
Są to w sumie dwa stoły na kółkach żeby mieć możliwość odsunięcia i majsterkowania z każdej drony Główny 235 cm x 107 no i mała dostawka 55 x 107 cm
Ze względu na brak miejsca postanowiłem też mieć niższy poziom. nie jest za duży ale cztery składy krótkie tam staną no i pętla zwrotna z którą obecnie walczę.
Ze względu na brak miejsca nie obyło się bez promieni R1 czyli generalnie całą pętla mająca w sumie 4 pełne koła no wjazd łukiem R1 na górę w sumie różnica jest 52 cm.
Ale jakoś to działa w moim skromnym taborze.
Makieta jest wymysłem mojej wyobraźni i nie odwzorowuje niczego Taki mój mały świat. Także tło przedstawia region w którym mieszkam na Bawarii w Niemczech czyli jezioro Tegernsee a docelowy tabor to PKP ot taki miszmasz.
Jest to moja pierwsza makieta także pewnie jest masę błędów ale codziennie się uczę i może kolejna będzie już lepiej wykonana.
Dołączam plany i parę zdjęć z obecnego etapu budowy.
Pozdrawiam
Zrzut ekranu (2).png Zrzut ekranu (3).png makieta 1.jpg makieta 2.jpg makieta 3.jpg makieta 4.jpg makieta 5.jpg makieta 6.jpg

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 17
Buduję makietę 37
Buduję makietę 8
Buduję makietę 33
Buduję makietę 17