Witam wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post, ale forum przeglądam od dłuższego czasu. Interesuję się modelarstwem ( kolejowym oczywiście ) oraz naszymi Polskimi Kolejami Państwowymi. Moją pierwszą tt-tkę dostałem w wieku 6 lat, lecz teraz zdecydowanie wolę H0. Chciałbym zbudować makietę, która oddawała by klimaty PKP. Sądzę jednak, że bez doświadczenia nie uda mi się zrobić "dobrej makiety". Postanowiłem więc, że zbuduję dla wprawy małą makietkę - proste kółeczko - aby "sprawdzić" swoje umiejętności modelarskie, które może kiedyś przydadzą mi się do zrobienia dużej makiety.
Wstęp mamy już za sobą , a więc pora na pytania: Chciałbym, aby mój tort był w miarę mały. Czy jest sęs stosować łuk o promieniu około 36cm? , Czy może zamiast budować dla wprawy takiej makiety lepiej zrobić jakąś małą dioramę?
PS Dziękuję za pomoc i odpowiedzi.
Wstęp mamy już za sobą , a więc pora na pytania: Chciałbym, aby mój tort był w miarę mały. Czy jest sęs stosować łuk o promieniu około 36cm? , Czy może zamiast budować dla wprawy takiej makiety lepiej zrobić jakąś małą dioramę?
PS Dziękuję za pomoc i odpowiedzi.