• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moja dawna pierwsza makieta

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
Makieta by Arturo 012.jpg Makieta by Arturo 003.jpg Chciałem zaprezentować moją pierwszą makietę. Zacząłem 13 lat temu i budowałem ją 5 lat. Wymiary jej to 2300mmX1300mm. Sprzedałem ją i pojechała do Wrocławia. W sumie zachowało się 50 zdjęć. Makieta by Arturo 001.jpg Makieta by Arturo 002.jpg Makieta by Arturo 004.jpg Makieta by Arturo 005.jpg Makieta by Arturo 006.jpg Makieta by Arturo 008.jpg Makieta by Arturo 009.jpg Makieta by Arturo 011.jpg

OP
OP
Arti55

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
Jaki ten świat mały. Zgadza się pan Papliński z Wrocławia ją kupił. Osobiście ją mu zawoziłem.[DOUBLEPOST=1378053648,1378053211][/DOUBLEPOST] Makieta by Arturo 055.jpg Makieta by Arturo 055.jpg Makieta by Arturo 056.jpg Makieta by Arturo 057.jpg Makieta by Arturo 058.jpg Makieta by Arturo 059.jpg Makieta by Arturo 060.jpg Makieta by Arturo 061.jpg Makieta by Arturo 062.jpg Makieta by Arturo 063.jpg Makieta by Arturo 065.jpg I następne fotki.

OP
OP
Arti55

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
Czy nie kupił jej pan Papliński z firmy Vega System? I teraz ją sprzedaje na Allegro?
Widzę, że pan Papliński zrobił ze mnie profesjonalnego modelarza. Rozumiem, że jest coś takiego jak wolny rynek, ale gość kity na aukcji wciska. Daj mu boże aby za tyle sprzedał. Ja za nią wziąłem 5 tyś. Z tego co pisał to koszt produkcji to 20 tyś. Z tego się dopiero uśmiałem. Zapytałem się gościa kto jest wykonawcą tej ślicznej i profesjonalnej makiety. Ciekawe czy mnie pozna?

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
84 1 0
Widzę, że pan Papliński zrobił ze mnie profesjonalnego modelarza. Rozumiem, że jest coś takiego jak wolny rynek, ale gość kity na aukcji wciska. Daj mu boże aby za tyle sprzedał. Ja za nią wziąłem 5 tyś. Z tego co pisał to koszt produkcji to 20 tyś. Z tego się dopiero uśmiałem. Zapytałem się gościa kto jest wykonawcą tej ślicznej i profesjonalnej makiety. Ciekawe czy mnie pozna?
Hej Arti55 ! Widac z tego ze przypadkowo awansowales na najwyższy poziom modelarstwa makietowego;) . Tak trzymaj !!!:)

Reakcje
1.786 13 0
Pan z Wenga - system też się ze mną licytował o moduły i w sumie łatwo wywnioskować ,że jest to typowy skup - sprzedaż, nic nie mający wspólnego z kolekcjonerstwem.[DOUBLEPOST=1378115670][/DOUBLEPOST]...Oczywiście nic ode mnie nie dostał mimo ,że usilnie chciał....

vega-system

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Szanowni koledzy nie wiem skąd taka zawiść w opisach. Od dwóch lat próbuję sprzedać tą makietę za 6999zł , czyli za tyle za ile ją kupiłem ( 5000+moduł sterujący elektroniką+stelaż i metalowe nogi + zasilacze + moduły cyfrowe ). Z tego muszę oddać kilkaset złotych Allegro. Na sprzedaży nie zarobię tylko muszę do niej dołożyć. Sprzedaję ponieważ zakupiłem dioramy nad, którymi się teraz skupiam. Zupełnie nie rozumiem kąśliwych słów kolegi Arti55 ( wykonawcy makiety ). Nazwałem Pana profesjonalistą ponieważ mam szacunek dla Pana prac. Zapłaciłem Panu tyle ile Pan chciał. Jak widać z odzewu Allegro przepłaciłem skoro nikt nie chce jej za takie pieniądze kupić. I co ??? W zamian za to doczekałem się publicznego szargania mojego nazwiska. Panowie zastanówcie się nad sobą. Nie zarabiam na handlu modelami. Modelarstwo kolejowe to moja pasja. Nie mam zbyt wiele czasu na moje hobby dlatego muszę się wspierać modelarzami. Gdyby nie tacy ludzie jak ja kto kupowałby Wasze prace ??? Życzę wielu sukcesów w Waszym hobby i życzę zdrowego rozsądku na przyszłość. Pozdrawiam J.Papliński.

stare tory

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
1.031 85 11
Oj coś mi się widzi że ma tu miejsce klasyczne odwracanie kota(przepraszam wszystkie koty) ogonem.
Pan J.Papliński został przyłapany na,delikatnie mówiąc,koloryzowaniu więc dla odwrócenia uwagi od
tego faktu usiłuje zrobić z siebie ofiarę zawiści,oszustwa i publicznego szargania nazwiska.

vega-system

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mój jedyny błąd to fakt, że w chwili gdy mój syn wystawiał aukcję na Allegro faktycznie z powodu braku fachowej wiedzy ( nie było go przy transakcji ) wpisał w treści aukcji, że koszt stworzenia makiety wynosił 20 000zł. Nie ma to jednak żadnego znaczenia ponieważ makieta wystawiona jest od ceny wywoławczej 6999zł, która jest niższa niż cena jej zakupu ( patrz poprzedni post ). Aby nie drażnić kolegów treść aukcji została skorygowana i wycofałem z niej problematyczny zapis. Nie zmienia to jednak faktu, że całą sytuacją jestem bardzo zniesmaczony. Jak czułby się każdy z Was gdyby na forum upubliczniono jego nazwisko, miejsce pracy czy miejsce zamieszkania ??? Pomijam fakt, że jest to karalne i niezgodne z prawem.

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
Jak czułby się każdy z Was gdyby na forum upubliczniono jego nazwisko, miejsce pracy czy miejsce zamieszkania ??? Pomijam fakt, że jest to karalne i niezgodne z prawem.
tu na forum praktycznie każdy zna każdego, a przynajmniej ze słyszenia (mówię tu o "starych" forumowiczach) i wymienienie kogoś z imienia i nazwiska to chyba nie sprawia problemu większego :), przynajmniej mi nie przeszkadza, gdyby ktoś podał mój pesel, nip, numer dowodu osobistego to mógłbym się zdenerwować, bo z tego mogą być kłopoty, a tak jak ktoś napisze Michał Witkowski to mi to nie przeszkadza :)

vega-system

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Szanowni koledzy. Nie wstydzę się swojego nazwiska i nie mam sobie nic do zarzucenia. Modele kolejowe zbieram już od prawie 20 lat i krew mnie zalewa kiedy jestem posądzany o dorabianie się na handlu modelami kolejowymi czyli "skup i sprzedaż nie mający nic wspólnego z kolekcjonerstwem" jak to nazwał Pan daniel loko, który chyba zapomniał jak wyglądała nasza rozmowa na temat zakupu dwóch szlaków jego wykonawstawa. To Pan Daniel Loko bardzo chciał sprzedać swoje prace a do transakcji nie doszło tylko i wyłącznie z powodu tego, że to ja z niej się wycofałem ( uważałem , że cena jest zbyt wygórowana ). Śpieszę równocześnie z wyjaśnieniem, że jestem dla Pana Daniela pełen uznania a jego prace są na najwyższym poziomie. Nie kupiłem z prostej przyczyny - nie było mnie na jego prace wówczas stać ( kryzys odciska piętno na każdym hobby ). Panowie to, że nie jestem aktywnym forumowiczem nie upoważnia Was Szanowni Koledzy do szkalowania mojego imienia. Sporo z Was ( w tym Pan Daniel Loko ) tworzy prace na zamówienie i chyba się tego nie wstydzicie ? Czy każdy z kupujących od Was prace może spodziewać się w przyszłości niepochlebnych komentarzy na forum. Szanujmy się nawzajem. Ja szanuję Was i Wasze prace ale tego samego chciałbym doświadczyć od Was. To, że nie mam czasu i umiejętności na tworzenie tak pięknych dzieł sztuki jakimi są Wasze prace czyni mnie kimś gorszym ???

Reakcje
1.786 13 0
Panie J. Papliński...
Owszem, doskonale pamiętam Pana e-maile i to doceniam ..Przepraszam jeśli Pana określiłem zbyt krytycznie i pochopnie - w końcu osobiście się nie znamy - a chyba nas wszystkich w takich sytuacjach ( jak przekazanie komuś kolekcji )ponoszą niepotrzebne emocjeo_O. Mnie przy przekazywaniu moich prac przede wszystkim zależy, by przyszły użytkownik tych produkcji je szanował i korzystał umiejętnie, tym bardziej ,że są to niezwykle delikatne twory. Nie jestem handlarzem ani rzemieślnikiem , dlatego każde moje prace są inne i nigdy też nie są powielane - jednym słowem, pisząc krótko - przedmiot ma iść w dobre ręce...
A ceny .. cóż, są jakie są - im realistyczniej, tym cenniej- mimo wszystko to bardzo drogie Hobby....
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane:

vega-system

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Panie Danielu dziękuję za słowa powyżej. Mam nadzieję, że będzie okazja aby spotkać się osobiście w przyszłości. Na razie serdecznie pozdrawiam: J.Papliński.