• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Moduły ASTRO

OP
OP
Astro

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.477 301 15
Oprócz makiety strychowej, równolegle trwa reanimacja moich modułów. Przez lata użytkowania, zwłaszcza poza własnym nadzorem (dobry zwyczaj - nie pożyczaj) uległa mniejszym i większym uszkodzeniom. Mniejsze to do poprawy (i dokończenia) most, zwłaszcza barierka, ulica, drzewa, a większe - popękany teren odseparowana rzeka itp. No ale pomalutku naprawiam to, co naprawy potrzebuje. Teren i drzewa zostały zreanimowane, rzekę przykleiłem.
PSX_20250805_014730.jpg
PSX_20250805_014711.jpg
PSX_20250804_202343.jpg
PSX_20250804_202325.jpg
PSX_20250804_202310.jpg
PSX_20250804_202243.jpg

OP
OP
Astro

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.477 301 15
Zwykly człowiek na codzień, bóg przy makiecie! Hefajstos z Pomorza
haha, no trochę tak jest. Wyobraź sobie, że podczas malowania figurki, która co chwilę mi spadała na podłogę, straciłem moją anielską cierpliwość. Figurka przez swój upór, po chyba szóstym zwianiu spod pędzla, została ukarana poprzez rozdeptanie. Nie miałem dla niej miłosierdzia. I rzekłem innym zebranym, że "oto zobaczyli gniew pana swego i stwórcy, i niechaj pomną by mnie nie obrazić, bo choć z żywicy ich ulepiłem, w proch obrócę, a stopa moja bezlitosną będzie i wdepcze wrogów mych w ziemię i świat o nich zapomni." Podziałało, tego dnia żadna z nich nie spadła.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.396 123 11
haha, no trochę tak jest. Wyobraź sobie, że podczas malowania figurki, która co chwilę mi spadała na podłogę, straciłem moją anielską cierpliwość. Figurka przez swój upór, po chyba szóstym zwianiu spod pędzla, została ukarana poprzez rozdeptanie. Nie miałem dla niej miłosierdzia. I rzekłem innym zebranym, że "oto zobaczyli gniew pana swego i stwórcy, i niechaj pomną by mnie nie obrazić, bo choć z żywicy ich ulepiłem, w proch obrócę, a stopa moja bezlitosną będzie i wdepcze wrogów mych w ziemię i świat o nich zapomni." Podziałało, tego dnia żadna z nich nie spadła.
Ja miałem tak ze śrubkami którymi jest przymocowana buda "Sputnika". Niestety pierwsza która spadła pociągnęła za sobą drugą. Reszta już posłuchała i nie uciekła w popłochu! A segmenty jak zawsze prima sort!

OP
OP
Astro

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.477 301 15
Szpatułka do badania gardła też może się przydać. Moduł sprzed chyba 6 lat, może 7... właśnie doczekał się takiego detalu. Materiały - drewniana szpatułka do badania gardła cięta skapelem, szlifowana, malowana akrylem Vallejo dark brown, + neutral grey suchym pędzlem, na to olejny dark wash od Ammo Mig.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.180 131 86
Metalowa linijka i super ostry nóż np. OLFA 300 z ostrzem DKB-5 (9mm/30st.) . Na samym początku tylko delikatnie przeciągasz ostrze. A potem dociskasz normalnie i lecisz po powstałej bruździe.