• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele PRL Pawła

Dru

Nowy użytkownik
Reakcje
15 0 0
Wzruszyłem się .Na pierwszym miejscy Star z brązowawą budą . Miałem takiego tylko skrzynia z wywrotem . Prawdziwy 1/1 , niestety bardzo dawno temu sprzedany. Modele z górnej półki modelarskiej . Kolory w pełni odzwierciedlone a i eksploatacja taka jak powinna . Z ciekawostek to w tym okresie czasu farby mocno blakły więc kierowcy co jakiś czas ropowali ( szamtka umoczona w ropie i pucowanko ) Maszyna trochę błyszczała więc cieszyła oko . Pozdrawiam

kozaa

Aktywny użytkownik
Reakcje
839 2 0
Bardzo fajne modele. Z dużą przyjemnością oglądam.
Pługo - piaskarka bardzo na czasie.
Z zestawów jakiej firmy budujesz modele?

Slavi

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.094 5 0
Dużo tego ale fajnie, że z epoki i naszego podwórka! :) Ciężko wybrać najciekawszy model, bo każdy ma w sobie coś. Na tą chwilę pewnie była by to zwyżka, miniatura robi wrażenie :)

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
7.190 41 4
A ja mam pytanie techniczne, czy w czasach WUKO były takie dopiski "usługi asenizacyjne"? Nigdy nie widziałem nic takiego. U mnie w Olsztynie była trasa dla takich szambiarek gdzieś do miejsca zrzutu tego, WUKO to nawet nie pamiętam za bardzo, ale za to te auta to były prywatne działalności, i oni faktycznie robili na beczkach swoje własne napisy i numer telefonu. Ale WUKO to chyba była spółka miejska i raczej nie mieli dopisków typu "usługi". Jeśli kolega ma takie zdjęcie z logotypem WUKO i jakimiś dopiskami to chętnie zobaczę. I nie, żebym się czepiał. ciekawy jestem jak to było po prostu.(y)