• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele Hornby "OO"

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.366 18 0
Witajcie,

Nie będę zaśmiecał H0, bo przecież i tutaj mamy chyba czołowego producenta OO na Wyspach, czyli Hornby. Przynajmniej tak mi się wydaje i najwyżej fani Dapola się do mnie przyczepią ;)

Zatem dziś idzie w świat informacja o nowościach Hornby na 2025: KLIK

Na razie standardowo w wersji online. Katalog pewnie będzie dostępny pod koniec dnia lub jutro.

Fajne wagony The Beatles. Szczególnie "Żółta łódź podwodna" :D
1736843534505.png

oraz zestaw na 200 lecie pociągu: KLIK

1736843160069.png

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.708 124 86
Jest kilka wagonów malowanych w "The Beatles". Szczerze to nie wiem kto to kupuje (te malowanki). Chyba, że dla dzieci bo są kolorowe...

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.694 65 3
Podejrzewam że te dzieci mają lat 60+ i są fanami tej formacji muzycznej i to są dla nich gadżety ich ulubionej grupy.
Coś podobnego przecież można obserwować w przypadku modeli wagonów w malowaniach różnych browarów. W większości (nie wszystkie) to są autentyczne browary, konstrukcje wagonów także autentyczne, ale już wagony w barwach browarów to często fikcja. Dla birofilów obiekt kolekcjonerski a dla modelarzy utrapienie powiązane z pytaniem czy takie coś jeździło w rzeczywistości.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 5
Tabor 10
Tabor 0
Tabor 9